Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad, Mattias Windahl

2022-02-15

IFK Kristianstad kan idag berätta att mittnian Mattias Windahl förstärker truppen för resten av säsongen 21/22. IFK har dragits med flera skador den senaste tiden och väljer därför att stärka upp truppen inför slutskedet av grundserien.

Vasja Furlan, Johan Nilsson, Isak Larsson Ludvig Jurmala, Zoran Bozic, Espen Christen, och Albin Selin är alla borta från spel i skrivande stund. Skadelistan är lång och det är inte ett optimalt utgångsläge när grundserien ska avgöras. Februari och mars kommer att bli två tuffa och intensiva månader och vi vill därför ha så bra förutsättningar som möjligt inför stundande slutspel.

Mattias Windahl kommer närmst från Allsvenska Tyresö och har innan dess spelat i Eskilstuna Guif. En intelligent mittnia som är duktig man-man och har en bra fysik.

Tränaren Jonas Wille om nyförvärvet:

-Vi har gjort en totalvärdering över skadesituationen i truppen och sett ett behov att få in ytterligare en spelare på nio meter. Vi vill inte vara sårbara mot slutspelet och är därför i behov av att säkra upp truppen. Det dök upp en möjlighet med Mattias som gäller säsongen ut. Han har kvalitéer i sitt man-man spel och en målfarlighet som kan komma att vara värdefull för oss. Efter att fört en dialog med honom har vi kommit fram till att detta är en bra lösning och Mattias är en seriös och ambitiös spelare som passar in i vår miljö.

Och fortsätter:
-Han är också klar över konkurrenssituation och vet läget att det kan ändras efterhand som spelare kommer tillbaka. En bra situation för bägge parter, Mattias har antagit utmaningen och är klar med förutsättningarna som gäller och vi behöver stärka truppen, avslutar tränaren Jonas Wille.

Mattias ansluter till IFK Kristianstad under veckan och är spelklar med omedelbar verkan.

Mattias Windahl:

Ålder: 24 år
Position: Mittnia/vänsternia
Moderklubb: IFK Tumba HK
Övriga klubbar:
HK Silwing/Troja
IK Bolton
Ricoh HK
AIK
Eskilstuna Guif
Aktuell: Ansluter till IFK Kristianstad, kontraktet sträcker sig säsongen ut.

Till nyhetsarkivet