Sveriges häftigaste handbollsklubb

Isaac förlänger och Liam lånas ut till Vinslövs HK

2022-04-12

IFK Kristianstad kan idag berätta att vi kommit överens med Isaac Biel Nielsen att förlänga kontraktet med 4 säsonger. Isaac som gjorde debut i A-laget denna säsong mot OV Helsingborg i ATG Svenska Cupen är en ung och lovande högernia som vi tror mycket på. Dessutom kan vi berätta den 19-årige egna produkten Liam Kjellman lånas ut till Vinslövs HK för ökad speltid och kliv i sin utveckling.

Jonas Wille om Liam:

-Liam har redan visat att han är mer än duglig på en hög nivå, men med både Anton Halén och Albin Selin under kontrakt så har vi hittat en jättebra lösning med Liam och Vinslöv. Liam kommer att träna förmiddagspass med oss och kvällar med Vinslöv. Utlåningen av Liam är en investering i framtiden för att han ska samla på sig erfarenhet innan han kommer tillbaka till IFK Kristianstad. På så sätt har vi båda koll på hans utveckling och om det skulle hända något kan vi ta ”hem” honom med kort varsel.

Och Isaac:

-Vi har skrivit 4-års avtal med Isaac Biel Nilsen född 2004. Isaac har haft en jättefin utveckling hos oss i IFK och redan debuterat i a-laget. Han är explosiv och är en bra attackspelare som vi tror kommer att utvecklas mycket kommande år. Nästa säsong är framförallt till för just utveckling och att se till att han får tuffheten av en ökad träningsdos. Vi är väldigt nöjda med att han valde oss trots andra bud från Handbollsligaklubbar.

Till nyhetsarkivet