Sveriges häftigaste handbollsklubb

Till våra brandgula supportrar.

2022-05-13

Säsongen är över, några veckor tidigare än vad vi alla ville.
Skövde var bättre och ska få spela SM-final. Denna gång.

Efter nästan två säsonger med tomma läktare fick publiken komma tillbaka. Under två år har ni har köpt stödbiljetter, efterskänkt säsongskort, ordnat insamlingar, ja till och med betalat pengar för att se en spelad match från 2012. Tack till alla er som på olika sätt sett till och bidragit till att föreningen har fortsatt kunnat stå på benen genom den konstigaste av tider.

Den förste oktober 2021 fick äntligen Sveriges mest lojala och högljudda supportrar komma tillbaka till Kristianstad Arena och vår åttonde spelare satte färg på Handbollsligan. Inramningen som ni skapat har gett oss gåshud och hopp för framtiden. Vi vill tacka er alla för handbollsfesten!

Men nu är det slut. Säsongen är över, och arbetet för framtiden tar vid. Handbollen lever på engagemang och gemenskap, både på och utanför handbollsplanen.

Vid varje slut finns det tid för reflektion.

Vad är det bästa med IFK Kristianstad? Vad är det som gör att vi klamrar oss fast år in och år ut? Vad är det som gör att den här sporten påverkar vårt liv och vardag i så stor utsträckning?

Är det passionen, historien, målen, stämningen, spelarna, framgångarna, gemenskapen, drömmarna? Vi vet inte, svaret har du. Det vi vet är att det som händer runt IFK Kristianstad påverkar vardagen för så många människor och ger vår stad en orange puls.

Med start från sen sommar, under de mörkaste höstmånaderna till den värmande våren. Både vid vinst eller vid en förlust är IFK Kristianstad ett samtalsämne som engagerar. En förening med stort hjärta som sticker ut.

Kan du passa så skjut!

Ett klassiskt citat! När Tjommen, Lill-Munken och Lennart ”Ebba” Ebbinge satte fart fick publiken vara ute i god tid om det skulle se matchen på söndagarna i Idrottshallen. En knökad hall som var fylld till sista plats där vassa armbågar kunde vara ett bra verktyg, både på plan som på läktaren.

Vår historia har kantats av dramatik. Motgångar, ännu större motgångar. Oförglömliga framgångar och historiska ögonblick. Färgen har alltid varit orange (ja nästan i alla fall) och våra supportrars engagemang för föreningen är unikt.

Trots att Kristianstad är en relativt liten stad och befinner sig en bit ifrån landets större städer finns det en kraft från så många engagerade personer som gjort att föreningen bokstavligen rest sig ur askan och besegrat några av världens bästa klubbar. Vi alla minns Nebosja Simics straffräddning i matchens allra sista sekund mot Kielce, åttondelsfinalen i Champions League mot SG Flensburg Handewitt 2018 eller Valter Chrintz otroliga knorr borta mot Montpellier. Framgångar som egentligen borde vara omöjliga.

Minnena är många och oförglömliga. Minnen som vi alla på något sätt varit med och möjliggjort.

Sedan 2012 har vi varje säsong alltid spelat minst semifinal. Åren 2015, 2016, 2017 och 2018 vann vi guld. Hjältar som Johan Jepson, Jerry Tollbring, Olafur Gudmundsson, Leo Larsson och Albin Lagergren med flera blev odödliga. Tillsammans har vi fått vara en del av historiska upplevelser och minnen som vi för alltid bär med oss.

Det är några år sedan vi hade äran och privilegiet att spela SM-final. Men vårt engagemang och glöd består. Vi kan inte lova att det ska bli SM-guld nästa säsong, men om vi tillsammans sluter upp ökar våra chanser.

Föreningens långa resa startade den sjunde november 1899 och i över 120 år har IFK Kristianstad stått för ihärdighet, färdighet, kraft och kamratskap. Historien har visat att vi med hjälp av ett stort mod att vi KAN! Och historien har framför allt visat att alla behövs för att det ska bli verklighet.

Från askan till Sverigetoppen.

Framgångar är inget man får. För nya guld, nya segrar, nya framgångar krävs det ett otroligt stort jobb, tillsammans. Om vi tillsammans jobbar hårt kan vi lyckas och uträtta stora saker. Miljonerna från TV som de större idrotterna får ta del av kan handbollen inte räkna med, vi får bygga ekonomin på egna ben och tillsammans med den kraft som finns i vår stad.

Tillsammans skapar vi framgångarna. Skaffa ett säsongskort och lyft laget från läktaren. Bli partnern som ser potentialen i idrottens kraft och som gör skillnad när klubbarna i Europa i allmänhet och våra nordiska grannländer i synnerhet växer. Kliv in i rollen som funktionär och gör Kristianstad Arena till samlingsplatsen där alla känner sig välkomna. Färga Kristianstad i den brandgula kulören, bär matchtröjan med stolthet och häng en orange halsduk över axlarna.

Var fortsatt en del av det som gör vår förening till Sveriges Häftigaste Handbollsklubb.

Och kom ihåg. Borta bra men hemma bäst!
Tack för denna säsong.

#jagärorange

Till nyhetsarkivet