Sveriges häftigaste handbollsklubb

Jonas Wille lämnar IFK Kristianstad

2022-06-01

Ryktena har florerat under en längre tid och strax efter lunchtid på onsdagen presenterades Jonas Wille som ny förbundskapten för Norge. Jonas som tar över norska herrlandslaget efter Christian Berge lämnar därmed föreningen efter en säsong som huvudtränare för IFK Kristianstad.

Jonas har varit mycket uppskattad under sin tid i klubben och att vi tappar honom är en stor förlust. Samtidigt är vi väldigt glada för Jonas skull och förstår att det inte varit enkelt för honom att tacka nej till den här möjligheten.

Inom kort hoppas vi att kunna presentera en ny huvudtränare för IFK Kristianstad.

Jesper Larsson, Klubbchef IFK Kristianstad:

-Det är såklart en stor förlust för oss att tappa Jonas. Tajmingen på det hela kunde varit avsevärt bättre men en sådan här chans kommer inte särskilt ofta och Jonas har varit transparent under hela processen. Han kom till IFK Kristianstad i ett ganska tufft läge men visade på kort tid vad han är kapabel till. Vi blir av med en uppskattad tränare men också en fantastisk människa som verkligen bryr sig om alla. På ett år har han gjort ett stort avtryck och det han har påbörjat ska vi fortsätta utveckla. Av hela mitt hjärta önskar jag honom lycka till som förbundskapten för Norge.

Jonas Wille:

-Jag är självklart väldigt glad för att få möjligheten att bli landslagstränare för Norge. Som norrman är det det mest ärofyllda tränaruppdraget man kan få som handbollstränare. I min värld ännu större än att få träna Barcelona, Kiel eller PSG. Därför var det omöjligt för mig att tacka nej till möjligheten. Samtidigt är den orangea delen i mig ledsen idag. Jag trivs extremt bra i den här föreningen med alla de fina människorna på och utanför planen. Och vi har precis kommit i gång med ett projekt som jag gärna hade fullföljt.

Och fortsätter:

-Jag skulle vilja ge Jesper Larsson och Marcus Kjellman beröm för hur de har hanterat den långa processen vi har varit i de senaste månaderna. De har visat stort tålamod och förståelse och fått mig att känna mig väldigt önskad trots att processen har tagit väldigt lång tid. Det är jag tacksam för. Jag tar inte avsked nu, för jag ska träna laget juni ut och ska njuta av de sista veckorna med den fina staben och de fantastiska spelarna.

Stort tack för allt vår kompanjon och lycka till med kommande utmaningar.

Jonas Wille

Statistik för sin tid i IFK Kristianstad:
-42 matcher (26 vinster, 3 oavgjorda, 13 förluster, utfall 65%)
-(27 serie, 8 SM, 7 cup)
-2 varningar
-17 motståndare, vinst mot 13
-15 arenor, vinst i 10
-8 591 km resväg t.o.r. fågelvägen

Till nyhetsarkivet