Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad Stian Tönnesen.

2022-06-02

IFK Kristianstad kan idag presentera Stian Tönnesen som ny huvudtränare. Den 48-årige norrmannen tillträder sin tjänst i juli och kontraktet sträcker sig över 3 säsonger (2025).

Under en tid har styrelse och sportslig ledning arbetat på dubbla spår i och med osäkerheten kring Jonas Willes fortsatta roll i IFK Kristianstad. Ett stort arbete med att hitta en ny huvudtränare för IFK Kristianstad där flera kandidater har utvärderats.

Vi är därför glada att idag välkomna Stian Tönnesen som ny huvudtränare. Stian har de senaste 9 åren representerat HK Malmö, först 3 säsonger som spelare och 2016 tog han över som tränare. Stian har varit en stor del i HK Malmös framgångar de senaste åren.

Jesper Larsson, klubbchef:

-Vi har den sista månaden fört dialog med några kandidater och vi fastnade ganska tidigt för Stian. Han har etablerat Malmö som topplag och visat att han har de egenskaperna vi söker. Att han och Jonas har många gemensamma nämnare ser vi bara som fördel, samtidigt som Stian ska få sätta sin prägel på laget, spelet och upplägget. Vi är övertygade om att Stian är rätt man att styra IFK kommande åren.

Marcus Kjellman, ordförande:

-Vi är oerhört glada att Stian valt att skriva på för IFK Kristianstad. Vi vet att vi får in en mycket kompetent tränare som vet vad som krävs för att bygga vidare på vårt koncept med att utveckla våra talanger och våra redan etablerade spelare. Stian kommer ta Jonas plats och vara en stor del i spelarlogistiken framöver för IFK Kristianstad tillsammans med bland annat Ulf Larsson.

Stian Tönnesen:

-Det känns väldigt inspirerande och jätteroligt att komma till IFK Kristianstad. Man känner sig stolt när man får ett uppdrag som det här. Jag får komma till en klubb med ambitioner om att vinna och en känsla av att alla vill framåt. Efter några tuffa år gjorde Jonas (Wille) ett stort arbete och en fick en bra säsong trots tunga spelartapp. Jag vill bygga vidare på den resan.

Och fortsätter:

Det ska bli skönt att få stå på rätt sida och ha publiken med sig i stället för emot sig. Det stödet och den publiken som finns i Kristianstad finns ingen annan stans i Sverige. Klubbens ambitioner om att vinna och publiken var det två stora faktorer som lockade mig.

Vi hälsar Stian varmt välkommen till IFK Kristianstad

Stian Tönnesen

Ålder: 48 år.
Född: Sarpsborg, Norge.
Bor: Ystad
Landskamper: 19 A för Norge (61 mål).
Klubbar som aktiv:
Sarpsborg IL,
Drammen HK,
Groppskultur, E
lverum,
IFK Ystad,
TuS Nettelstedt-Lübbecke,
SC Magdeburg,
HK Malmö.
Klubbar som tränare:
HK Malmö 2016–2022

Till nyhetsarkivet