Sveriges häftigaste handbollsklubb

Träningsläger i Danmark

2022-07-28

Herrarna åker till Jylland för träningsläger

Träningsläger

Kommande vecka, måndag 1/8 till torsdag 4/8, är herrlaget på Jylland i Danmark för träningsläger. Detta kombineras med två träningsmatcher mot lag från den danska ligan. Har ni vägarna förbi är ni så klart välkomna att stötta oss på plats.

Fredericia Håndboldklubb

I augusti förra året var Fredericia Håndboldklubb på besök i Kristianstad för en träningsmatch mot IFK i Kristianstad Arena. På måndag kl 18 är det deras tur att stå värd för en sådan match i Thansen Arena.

Fredericia slutade i våras på en sjätteplats i ligan (29 p), bakom GOG (52 p), Aalborg Håndbold (47 p), Skjern Håndbold (37 p), Skanderborg Aarhus Håndbold (36 p), Bjerringbro-Silkeborg (33 p). I det danska mästerskapet tog det stopp i slutspelsgruppen med fyra lag där ettan och tvåan går till semifinal.

Skjern Håndbold

På onsdag möter vi Skjern Håndbold i SuperBrugsen Hallen i Skjern. Markus Olsson spelade två säsonger i Skjern 2015-2018, vilket de uppmärksammar på sin hemsida.

Skjern slutade i våras på en tredjeplats i ligan (37 p), bakom GOG (52 p) och Aalborg Håndbold (47 p). I det danska mästerskapet slutade de fyra efter förlust i bronsmatchen mot Bjerringbro-Silkeborg. Två gånger har de blivit danska mästare, 1999 och 2018. Likt IFK gjorde de 2017/2018 sin bästa säsong någonsin i EHF Champions League. IFK Kristianstad nådde en historisk åttondelsfinal där det blev respass mot SG Flensburg-Handewitt. Skjern Håndbold nådde ett steg längre då de slog Telekom Veszprém HC, men drömmen om en plats i Final 4 tog stopp i kvartsfinalen mot HBC Nantes.

Till nyhetsarkivet