Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK befäster serieledningen

2022-10-19

IFK befäster serieledningen

IFK Kristianstad mot IFK Skövde, ettan mot tvåan i Handbollsligan. Så såg menyn ut under onsdagskvällen. En match där det var hemmalaget Kristianstad som drog det längsta strået. Efter 60 minuter av underbar handboll kunde till sist IFK stå som segrare med 30–22 och således befästa sin serieledning.

Inför matchen var Kristianstad och Skövde de två obesegrade lagen kvar i Handbollsligan. Det var med andra ord tuffast möjliga motstånd som gästade ett kokande Kristianstad Arena. Att det var ett Skövde fullt av självförtroende märktes också under matchupptakten. Gästernas målvakt Victor Skjellerup Bang inledde matchen med en svettig dubbelräddning, något som skulle prägla den första halvleken.

Trots fint spel så hade IFK det svårt att rycka ordentligt under den första akten och en stor anledning till det var bortamålvakten, som svarade för flera räddningar i rena frilägen. Men det var trots allt IFK som skulle få med sig en 17–15-ledning in i pausvilan. Detta efter sju mål från lagkapten Anton Halén bland annat.

Efter den målrika första halvan satt många och väntade på vilket lag som skulle nå upp i 35 mål, men istället blev matchbilden en helt annan. Det var snarare försvars- och målvaktsspelet som stod i centrum under den andra halvleken och den klarast lysande stjärnan var hemmamålvakten Gustaf Banke som spikade igen kassen när det som mest behövdes.

Mellan minut 45 och 55 spelade Banke som i trans och släppte inte in ett enda mål, en starkt bidragande orsak till att hemmalaget kunde gå från likaläge 20–20, till ledning med 25–20, ett ryck som skulle visa sig bli matchavgörande. De avslutande minuterna blev sedan relativt ojämn och IFK kunde till sist vinna med komfortabla 30–22 i en av de bästa matcherna i Handbollsligan denna säsong.

Till nyhetsarkivet