Sveriges häftigaste handbollsklubb

Trym Johnsen lånas ut till Drammen HK

2022-10-27

På grund av bristande speltid i IFK, lånas Trym Johnsen ut resten av säsongen till Drammen HK i norska ligan. IFK Kristianstad har tillsammans med Trym kommit överens om en utlåning som gäller säsongen 22-23, men som kan sägas upp av IFK närsomhelst fram till 15 februari.
Så här säger klubbchefen Jesper Larsson:
”Det är aldrig roligt när det inte blir som man tänkt sig men Trym har varit oerhört seriös och professionell under tiden diskussionerna har pågått. Nu får han möjlighet till speltid samtidigt som han kommer närmre familjen. Trym är riktigt bra, men just nu har vi spelare framför och vi hade kanske inte riktigt vågat hoppas på att t ex Zoran skulle komma tillbaka efter sin skada på det sättet han faktiskt har gjort. Vi har en stora förhoppningar på att Trym kommer tillbaka ännu starkare och på sikt blir en bärande spelare hos oss.”
Så här säger tränaren Stian Tönnesen:
”Trym behöver speltid och det passar väldigt bra med Drammen som har en skada på just hans position. Nu får han bevisa sig ett par månader i Norge och sen utvärderar vi läget. Det här är bra för Trym just nu och förhoppningsvis för IFK på lång sikt.”
Trym Johnsen kom till IFK i somras från Baekkelaget och har ett avtal här som löper till 2025. Så här säger Trym om utlåningen:
”Jag stortrivs i IFK och miljön runtomkring. När situationen är som just nu, är jag tacksam att IFK gav mig möjligheten att bli utlånad. Jag ser fram emot att komma tillbaka bättre än någonsin.”
IFK Kristianstad önskar Trym ett stort lycka till i Drammen

Till nyhetsarkivet