Sveriges häftigaste handbollsklubb

Victor Bang ansluter till IFK Kristianstad

2022-12-12

Till nästa säsong kommer vi att få stifta bekantskap med en ny målvakt i IFK Kristianstad. Victor Skjellerup Bang ansluter efter säsongen från IFK Skövde där han har spelat i två år. Det är framförallt innevarande säsong han har fått mycket speltid och visat vilken talang han besitter.
IFK och Victor har kommit överens om ett 3-års kontrakt som börjar gälla 1 juli 2023.
Så här säger Dan Beutler, IFK:s målvaktstränare:
”I Victor får vi in en målvakt som trots sin unga ålder har kommit långt i sin utveckling. Han är stor, snabb och väldigt explosiv. Det finns några saker vi behöver finslipa men jag har stora förhoppningar att han blir så bra att många stora europeiska klubbar kommer att rycka i honom.”
Victor Bang om flytten till IFK Kristianstad:
”Jag ser fram emot att spela för IFK Kristianstad nästa säsong. Det har alltid varit fantastiskt att spela i Kristianstad Arena och det ska bli roligt att få publiken med mig i stället för emot.
Det är ett lag som alltid ligger i toppen av svensk handboll, så det finns ambitioner och möjligheter att spela Europaspel, så för mig är det steg framåt och en fin möjlighet till utveckling som målvakt. Samtidigt är det närmre Danmark och familjen som jag nu kan hälsa på lite oftare.”
Stian Tönnesen:
”Victor kommer till IFK trots anbud från flera klubbar och det är vi glada för. Hans ställningsspel och teknik har imponerat på mig och han har en väldigt intressant framtid. Han kommer att bli en bra tillgång för oss.”

Namn: Victor Skjellerup Bang
Nationalitet: Dansk
Moderklubb: GOG
Längd: 198 cm
Aktuell: Nyförvärv inför säsongen 2023-2024

Till nyhetsarkivet