Säsongens första förlust i seriefinalen

2022-12-19

Förlust i målrik historia

Säsongens första förlust

IFK Kristianstad mot IK Sävehof i en het seriefinal. Det var vad som stod på menyn denna måndagskväll och det blev en målrik historia mellan ettan och tvåan i Handbollsligan. Dessvärre för hemmapubliken var det gästerna från Partille som drog det längsta strået och till sist kunde vinna med 37–33.

IFK Kristianstad kom till måndagens match med 13 segrar och två oavgjorda matcher under de inledande 15 omgångarna. Men sviter är till för att brytas och dessvärre för IFK:s del var det i seriefinalen som denna svit bröts.

Matchen inleddes i ett rasande tempo. Efter tio minuters spel dunkade Markus Olsson dit 9–7 för hemmalaget och då trodde många att det skulle komma ett ordentligt ryck. Men istället för ryck var det Sävehof som visade varför man var en av guldfavoriterna inför säsongen. 9–7 förvandlade hastigt och mindre lustigt till underläge med 9–11. En vändning som kom efter fina parader från Simon Möller i målet och efter tre mål från lillebror Felix Möller på linjen.

Efter vändningen fortsatte lagen att producera fin offensiv på löpande band. En matchbild som passade det unga bortalaget som handen i handsken. Men efter halva matchen var det precis så jämnt som man hade kunnat hoppas på förhand. Ställningen var 19–17 i Sävehofs favör. Den andra halvleken inleddes också i moll för hemmalaget. Underläge med två mål förvandlades till underläge med fem mål inom loppet av fem minuter. Ett underläge som skulle visa sig bli övermäktigt, även för serieledande IFK Kristianstad. Efter detta kunde Sävehof behålla ett tryggt avstånd ner till IFK. Detta som ett resultat av Simon Möllers fortsatta parader och kantduon Sebastian Karlsson och Sebastian Spante, som var klanderfria i läget.

Slutresultatet skrevs till sist till 33–37 i Sävehofs favör. Ett resultat som innebär att IFK nu vet hur det känns att förlora i Handbollsligan. Detta till trots så är serieledningen intakt, även om avståndet krymper till två poäng. Nästa hemmamatch spelas redan på torsdag, då väntar cupreturen mot Alingsås HK.