P16 klara för finalspel i ungdoms-SM

2023-03-15

I helgen som gick spelades det fjärde steget av ungdoms-SM för pojkar födda 2006 hemma hos oss i Kristianstad. Ungdoms-SM spelas stegvis under året separerat från ordinarie seriespel. Det finns totalt fem steg som är utspridda över året där det till slut endast är åtta lag som avancerar till det avgörande steget, steg 5.

Steg fyra inleddes med ett skånederby direkt mot HK Malmö och efter en mycket fin start hade vi svårt att få tag i Malmös anfallsspel lyckades Malmö vända och gå förbi. Killarna vägrade dock att ge upp och efter en mycket bra avslutande kvart vänder IFK på steken och kan vinna med 32-28. Många fina prestationer men priset för matchens lirare delas ut till Felix Wandås för hans exceptionellt bra andra halvlek.

I den andra matchen ställs killarna mot IFK Skövde. Vi lyckas rycka till oss en tidig komfortabel ledning och killarna kontrollerar matchen utan att glänsa och tar matchen hela vägen i mål med slutresultatet 25-17. Priset som matchens lirare delas ut till Theo Ivarsson efter ännu en bra match.

I tredje matchen ställs killarna mot Västeråsirsta och i potten ligger en biljett till finalspelet. Killarna visar upp bra nerver och efter att Sigge Tillman storspelat i målet avgörs matchen i princip i första halvlek. Slutresultatet spikas till 32-22 och priset till matchens lirare delas ut till Sigge för sitt målvaktsspel.

Den sista gruppspelsmatchen ställs killarna mot Önnereds HK. Ett Önnered som är en av favoriterna till att vinna hela ungdoms-SM. Killarna kämpar på bra och hämtar upp ett tidigt underläge men i slutändan är det Önnered som välförtjänt drar det längsta strået i en match som slutar 26-30. Priset till matchens lirare gick till Ludvig Svanström som genomgående.