Sveriges häftigaste handbollsklubb

Tränare för U-Elit i IFK Kristianstad 2023-2024

2023-05-18

Vår ungdomssatsning i de högre åldrarna inför nästkommande säsong börjar ta form. Vi är glada att kunna välkomna en del nya personer in i föreningen samt några mer välbekanta ansikten fast på nya positioner.

Tränare för U-Elit

Huvudtränare för vårt B-lag, IF Kristianstad, kommer att bli Joel Tulldahl som föregående säsong var assisterande tränare i Lugis damlag. Joel har ett förflutet i OV Helsingsborg på herrsidan samt Team Eslövs IK på damsidan. Joel har även varit involverad i olika ungdomslandslag. Mer om Joel kan ni läsa längre ned på denna sida där vi passade på att ställa lite frågor till honom.

Huvudtränare för vårt Juniorlag blir Oliver Bengtsson. Oliver har varit en del runt ledarstaben i vårt b-lag föregående säsong och besitter mängder av handbollskunskap och erfarenhet kring träning av ungdomar som kommer att fortsätta att utmana killarna i sin handbollsutbildning. Han har ett förflutet i både Lågan och

Huvudtränare för Näsby IF, vårt tredje seniorlag som huserar i division 2, kommer att bli Hampus Nilsson som tar över efter Rickard Lindeberg. Hampus har tidigare varit ungdomstränare i klubben och har varit oerhört uppskattad. Ambition och engagemang är något som kännetecknar Hampus och det är just detta som har gjort att han har fått ett sånt förtroende av sina spelare.

Conny Jönsson som föregående säsong varit huvudtränare kommer att fungera som en bollplank till samtliga tränare inom U-Elit och även arbeta med spelarutveckling. Conny kommer även arbeta tätt med ledarna för att utveckla deras förmåga att driva träningar.

6 frågor till Joel Tulldahl

Vi har tagit pulsen lite på Joel Tulldahl, vår nya tränare för vårt division 1-lag. Joel har länge arbetat i handbollens tjänst och vi passade på att ställa några frågor till Joel för att bättre få lära känna Joel.

Varför valde du IFK Kristianstad?
Klubben presenterade ett koncept och en vision som jag finner intressant att vara en del av. Samtidigt känns det både inspirerande och utmanande att få arbeta med handboll i en stad som Kristianstad med tanke på den starka handbollskultur som finns där.

Vad ser du mest fram emot att arbeta inom klubben?
Just nu ser jag mest fram emot att komma igång, att få träffa och lära känna spelarna, ledarna och människorna i klubben. Sen ser jag såklart fram emot det dagliga arbetet med spelarna, att utmana och utveckla spelarna individuellt för att ge dem möjligheter att ta steget upp mot A-laget. Samtidigt ser jag fram emot att bidra med min kunskap och erfarenhet för att vi som klubb ska fortsätta utvecklas och skapa resultat som ligger i linje med klubbens mål.

Om man ska beskriva dig med tre ord, vilka blir det då?
Det var svårt, men jag skulle tro att de som känner mig skulle säga att jag är ambitiös, social och matglad.

Vad är dina största styrkor som tränare enligt dig?
Att jobba med att utveckla individer genom att ha tydliga ramar och förväntningar, att jobba med olika detaljer och att se helheten.

Vad gynnar en handbollsspelare mest, gym eller löpning och varför är det löpning?
Dagens handboll ställer enormt höga fysiska krav på spelarna. Jag tänker som så att spelarna behöver både vara starka och uthålliga. De ska orka träna ofta och med bra kvalité vilket ställer höga krav på uthållighet. Samtidigt behöver de vara starka och explosiva för att klara av spelet och att hålla sig hela. Så jag skulle säga att det som gynnar en handbollspelare mest är beroende på individens fysiska status, men generellt så ligger vi längre bak gällande uthållighet inom svensk handboll.

Hur slutar finalserien?
Tror det kommer vara ytterst små marginaler som kommer avgöra och att vi först vet vem som tar SM-guld den 29/5 efter en femte avgörande match. Men jag säger att IFK vinner med 3-2 i matcher.

Till nyhetsarkivet