Sveriges häftigaste handbollsklubb

Ludde flyttar till Tyskland

2024-01-17

Slår följe med Klöve

Efter ett utlandserbjudande så får vi tyvärr ta farväl av Ludvig Jurmala Åström då vår reslige försvarare lämnar Sverige för spel i Bundesliga. Åström kommer från hösten att spela för tyska Göppingen.
Jurmala Åström, född -99 och uppvuxen i Stockholm började sin handbollskarriär i Tyresö Handboll innan han hösten 2018 drog på sig den orangea tröjan med #25. ”Stor och stark som en oxe” till ”stor och stark och smidig oxe” har Ludvig blivit en väldigt omtyckt och populär spelare hos de Brandgula. Ludvig ger alltid allt på plan samtidigt som han är väldigt ödmjuk utanför plan.
”Ludde” har också varit uttagen i flera ungdomslandslag samt Ligalandslaget men för oss Brandgula glömmer vi aldrig när Ludde fick chansen i A-Landslaget och fick göra debut i ett fullsatt Kristianstad Arena våren 2023.
Ludvig Jurmala Åström:
”Min tid i Kristianstad har varit fantastiskt och jag har fått uppleva så mycket. SM - guld, cupmästare, landslagsdebut på hemmaplan och att få uppleva den fantastiska atmosfären i Kristianstad arena. Men nu är det fullt fokus på att vinna SM guld - igen!
Stian Tönnesen:
”Synd så klart och förlora en 2-vägsspelare med så hög nivå. Populär kille både på plan och utanför, som kommer vara saknad av många, men vi önskar så klart ett stort lycka till!”

Ludvig Jurmala Åström 2018-2023
250 matcher
509 mål

Till nyhetsarkivet