Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK Kristianstad har gjort klart med ny tränare!

2024-01-24

IFK Kristianstad är glada att kunna presentera Anders Hallberg som ny huvudtränare. Den 37-årige Hallby-tränaren tillträder sin tjänst i sommar och kontraktet sträcker sig över 3 säsonger.

Efter beskedet att IFK Kristianstad inte förlänger kontraktet med Stian Tönnesen, har styrelse och Sportteamet arbetat intensivt med att hitta en ny huvudtränare för IFK Kristianstad. Flera kandidater har utvärderats och i denna process har föreningen jobbat utifrån en kravprofil som bygger på klubbens vision och mål.

-Vi jobbar med en ny treårsplan där huvudtränaren kommer att ha en central roll i att bygga för framtiden och har därför lagt ner mycket tid på att hitta rätt och vi är övertygade om att Anders är en del av IFK:s framtid utifrån vår vision och målsättning, säger klubbchef Henrik Fröberg.
När Anders visade ett ömsesidigt intresse så kom vi ganska fort överens, fortsätter Henrik Fröberg.

Anders är inne på sitt andra år som huvudtränare för Hallby och är en tränare som vill och verkar i hela föreningen. Som tränare har Anders ett stort fokus på utveckling, både individuellt och kollektivt. Dagens handboll ställer stora krav på individens färdigheter och att utbilda spelarnas förståelse och individuella kvaliteter är något han brinner för och lägger stor fokus på. Anders har höga krav på spelartruppen i att skapa en träningsmiljö och vinnarkultur där spelarna varje dag pushar sig för att vilja bli bättre. Jobbar med högt i tak så att spelarna känner sig inkluderande i processen.

Anders kommer att flytta ner i sommar med sin familj för att bosätta sig i Kristianstad.

-Jag är mycket glad och stolt över att komma till IFK Kristianstad. IFK är en klubb med stora ambitioner om att vara den ledande klubben i Sverige och i Skandinavien och intresset som finns runt föreningen får man väl säga är unikt, säger Anders Hallberg.
Att få chansen att träna IFK Kristianstad är väldigt inspirerande och jag upplever att klubben har en tydlig plan med vad man vill framöver i de diskussioner jag haft och i samband med det fått ett väldigt bra intryck av klubben, fortsätter Anders Hallberg

Anders Hallberg började sin handbollskarriär i Kävlinge HK och var en otroligt lovande spelare redan vid ung ålder. Anders har som spelare gjort 58 J/U-matcher i den svenska landslagströjan.
Anders är kanske mest ihågkommen hos IFK:arna för sina insatser i Lugi där han var fruktad mittnia. Hela 14 säsonger blev det i Lugi där han spelade 436 matcher, mest av alla i klubbens historia. Hans största meriter i Lugi blev ett SM-silver. Utöver det har Anders varit en sejour i Danmark där han spelat i Bjerringbro Silkeborg som han blev dansk mästare med och tog ett danskt brons. Efter sista sejouren i Lugi flyttade Anders till Norge och spelade för Runar Sandefjord och Sandefjord Håndball. Efter en lång karriär som spelare valde Anders Hallberg att påbörja en ny resa som tränare i Hallby. Anders är inne på sin andra säsong och nästa steg i Anders tränarkarriär blir alltså IFK Kristianstad

Vi hälsar Anders varmt välkommen till IFK Kristianstad!

Till nyhetsarkivet