Sveriges häftigaste handbollsklubb

Axel Månsson klar för IFK!

2024-02-12

Talangen ansluter till sommaren

IFK Kristianstad kan idag meddela att klubben skrivit ett 3-års avtal med Axel Månsson.

Axel Månsson, född 2005, kommer närmast från LUGI som han spelat för sedan 2022 dit han kom direkt från sin moderklubb Lödde Vikings. Den högerhänta mitt 9:an har länge titulerats Sveriges mest talangfulla spelare och han har flera gånger i Handbollsligan visat sina färdigheter och sin mognad att i så ung ålder kunna bära hela anfallsspelet i sina tidigare klubbar och landslag. Nu får han chansen att ta det verkliga klivet när han till sommaren ansluter till herrtruppen.

Axel Månsson kommer från en renodlad handbollsfamilj där både mamma och pappa tidigare varit elitspelare och tränare: Han är tex son till H65 Höör's coach, och tidigare spelaren Ola Månsson och hans storebror är Albert Månsson. Han är även kusinbarn till Anton Månsson!

Axel Månsson har representerat Sverige i bla U18-EM 2022 där han var med och tog silver och dessutom blev uttagen i All-Star Team som bästa mittnia i hela turneringen. Han deltog även i U19-VM 2023.

Axel Månsson:

  • ”Jag är väldigt glad över att få chansen att spela i IFK Kristianstad. Intresset för handbollen och publiken som finns i Kristianstad är något som verkligen tilltalar mig. Att utmanas i den professionella miljön som IFK erbjuder är inspirerande och jag har kommit till Kristianstad för att vinna.”

Namn: Axel Månsson
Född: 2005 (fyller 19 år i maj)
Moderklubb: Lödde Vikings

Till nyhetsarkivet