Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen Sasser!

2024-02-14

23-årige Sasser Sonn är klar för IFK Kristianstad

Den 23:e danske mittsexan Sasser Sonn har signerat ett tvåårsavtal med IFK Kristianstad, med start nästa säsong. Sasser kommer närmast från Kristiansand i Norge.

Sasser är en stor mittsexa( 198 cm / 119 kg) som utöver spel i Kristiansand spelat i danska högsta ligan med Bjerringbro-Silkeborg. Sasser beskrivs som en stark spelare med väldigt bra fysik. Han har i Kristiansand varit en väldigt uppskattad spelare både på och utanför planen. Sasser är en spelare som ger allt på träning så som på match.
Denna säsong har han spelat 15 matcher och gjort 57 mål i norska Rema 1000 ligan.

Sasser har också meriter från de danska ungdomslandslagen U17, U19 och U21

  • Detta är en spelare som passar perfekt in i vårt tänk med unga nordiska talanger och som kan ta nästa steg i sin karriär i IFK. Sasser är en stor spelare och tillsammans med vår egna Herman Josefsson känner vi att mittsex-positionen nu är komplett, säger Henrik Fröberg Klubbchef i IFK Kristianstad.

Sasser själv hälsar: -Jag är otroligt stolt och glad för att få spela i en så proffisionell klubb som IFK Kristianstad! Jag ser framemot att göra mitt bästa och hjälpa klubben att skaffa ännu fler medaljer. Jag är så glad för att få kämpa för IFK - Vi ses i arenan!

Till nyhetsarkivet