Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad Elliot Stenmalm!

2024-03-19

IFK kan idag presentera nästa pusselbit i nästa säsongs lagbygge och hälsar Elliot Stenmalm Välkommen till Kristianstad.

IFK Kristianstad är glada att meddela att vi skrivit ett tvåårsavtal med den talangfulle vänsternian som är född 2002 och har Växjö HF som moderklubb. Vi känner igen honom sedan tidigare från sin tid i Handbollsligan och då i Redbergslids IK.
Säsongen 21/22 vann han skytteligan i Handbollsligan med 172 gjorda mål. Inför säsongen 22/23 skrev Elliot kontrakt med den polska klubben Vive Kielce men i november 2023 valde han spel i Sverige igen och denna gång i Ystads IF där han spelar just nu.
Under 2021 spelade Stenmalm U19-EM i Kroatien, där han även blev utvald till All Star Team som bästa vänsternia och vann även skytteligan med 61 gjorda mål under mästerskapet.
Under 2021 och 2022 var Elliot representerad i den svenska A landslagstruppen och gjorde även då sitt första A-landslags mål.

Kommentar från Elliot Stenmalm
Det ska bli väldigt spännande att komma till IFK kristianstad, jag ser fram emot att få spela i arenan och få lära känna ett nytt lag. Jag vill komma till IFK för att få tävla om ett SM Guld.

Kommentar från Klubbchef Henrik Fröberg
Elliot har imponerande meriter för sin unga ålder. Med sitt skarpa öga för målet och sin förmåga att prestera under pressade situationer, kommer han att bidra till lagets fortsatta framgångar nationellt och förhoppningsvis även internationellt. Jag är övertygad om att han kommer att vara en viktig del i klubbens framtid framgångar.

Till nyhetsarkivet