Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK och KHK startar samarbete.

2024-05-29

Historiskt samarbete mellan IFK och KHK ska stärka Kristianstad som Handbollstad

Historiskt samarbete mellan IFK och KHK ska stärka Kristianstad som handbollsstad
Kristianstad, 26 maj 2024 – IFK Kristianstad och Kristianstads Handbollsklubb (KHK) inleder idag ett historiskt nära samarbete som syftar till att stärka Kristianstads position inom handbollen och ge våra ungdomar bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som handbollsspelare.

Som ett första steg i detta unika samarbete kommer klubbarna att anmäla ett gemensamt div 2-lag till den kommande säsongen. Samtidigt påbörjar klubbarna ett nära samarbete för att ge tjejer inom båda föreningarna bättre möjligheter att träna och spela på högre nivåer. Genom detta initiativ vill vi förbättra möjligheterna för alla spelare att träna med ett lag och på en nivå som motsvarar deras ambitioner. Nicklas Steen har utsetts till ny tränare för div 2-laget.

Under året kommer klubbarna att arbeta strategiskt för att maximera Kristianstads potential som Sveriges bästa plats för unga handbollsspelare. Den långsiktiga målsättningen är att både tjejer och killar ska få de bästa förutsättningarna för att utvecklas inom handbollen i Kristianstad.
Som en del av detta arbete kommer vi även att utarbeta förslag för att tillsammans med Kristianstads kommun, våra sponsorer och partners förbättra integration, jämställdhet och hållbarhet i lokalsamhället. Vi vill verka för att fler ungdomar får uppleva glädjen i en lagidrott. I olika delar av Kristianstad finns idag stora skillnader när det gäller hur många ungdomar som aktivt utövar en föreningsidrott, och särskilt för tjejer.

Sam Giertz, ordförande KHK, kommenterar samarbetet: ”Idag är en historisk dag för KHK och IFK! Om det tidigare har funnits en ”vi och dom” känsla mellan klubbarna tar vi nu ett stort steg mot något bättre för våra medlemmar och handbollen. Jag har upplevt ett något turbulent men mycket roligt och lärorikt första år som ordförande. Det här är utan tvekan det mest spännande såhär långt. En sak är jag säker på, tillsammans har båda klubbarna mycket bättre förutsättningar att uppfylla våra ungdomars behov och drömmar. Tillsammans är vi mycket starkare.”

Annika Ohlsson, ordförande IFK Kristianstad, tillägger: ”Vi vill lyfta blicken och tillsammans med KHK förbättra förutsättningarna för våra tjejlag som nu får nya karriärmöjligheter. Vi ser också fram emot att tillsammans med KHK kunna ta ett större grepp om regionens handbollsutveckling, exempelvis genom att fortsätta dialogen med övriga föreningar i närområdet. Vi tampas alla med samma
utmaningar, så vi är väldigt positiva till de möjligheter vi ser framför oss. Det viktiga är att få fler tjejer och ungdomar att hitta ett lag efter sina ambitioner och att vi får våra tjejer och killar att stanna så länge som möjligt i idrotten.”
Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete och en ljus framtid för handbollen i Kristianstad!
För mer information, vänligen kontakta:

Sam Giertz, ordförande KHK, sam@resona.se, 070-7147791

Annika Ohlsson, ordförande IFK Kristianstad, annika@ifkkristianstad.se,
070-8737121

Om IFK Kristianstad
IFK Kristianstad är en av Sveriges äldsta och mest framstående handbollsklubbar med en lång historia av framgångar både nationellt och internationellt. Klubben är känd för sin ungdomsverksamhet, parahandboll och ett stort engagemang i lokalsamhället. Seniorverksamheten är framgångsrik och har flera gånger vunnit SM-guld. Klubbens identitet är stark och den entusiastiska supporterbasen bidrar till stolta traditioner och ett högt engagemang i regionen.

Om Kristianstads Handbollsklubb (KHK)
Kristianstads Handbollsklubb (KHK) är sedan starten 2005 en inkluderande handbollsförening med fokus på flickor och damer. Vi vill ge alla unga en chans att utveckla sina talanger på egna villkor och främja handbollens utveckling i regionen. Vi är också stolta över att ha ett av Sverige bästa damelitlag med en given plats i högsta ligan SHE. Med starkt fokus på gemenskap och inkludering strävar KHK efter att vara en positiv kraft i Kristianstad.

Foto: Kristianstadsbladet

Till nyhetsarkivet