Platt fall för IFK Kristianstad

Efter förlusten mot Füchse Berlin var det tänkt att IFK Kristianstad skulle revanschera sig mot GUIF under fredag. Så blev dock inte fallet, istället blev det en riktig rysare som gästande GUIF gick segrande ur. När Richard Åkerman gjorde 29-30 med en sekund kvar, var matchen över och GUIF hade blivit det första svenska lag som besegrat IFK Kristianstad denna säsong.

Eskilstuna GUIF kom till Kristianstad Arena med stort självförtroende och med ett totalt respektlöst spel mot serieledande IFK Kristianstad. Detta gjorde också att man höll jämna steg med IFK under hela första halvlek. Eric Johansson sköt mycket och han sköt väldigt bra, han gjorde sannerligen skäl för epitetet ”skytteligasegrare”. I IFK fortsatte Emil Frend Öfors på sin inslagna väg. Säker i läget och mycket nyttig överlag som vanligt för nyförvärvet inför säsongen. Trots detta var det väldigt jämt i halvtid, Gustaf Banke stod för en svettig räddning i slutet av halvleken, vilket gjorde att IFK hade ledningen med 14-13 när halva matchen var spelad.

När andra halvlek sedan drog igång var det många som trodde att IFK skulle göra sitt sedvanliga ryck förr eller senare. Rycket kom dock aldrig och istället var det GUIF som imponerade mest i den andra halvleken. Lagen turades om att byta mål med varandra, fram till matchens absoluta slutskede, då gjorde GUIF ett litet ryck. Ett ryck som IFK däremot lyckades äta upp väldigt snabbt. Då gjorde gästerna en sista kraftsamling och gav bollen till Richard Åkerman, som lyckades fastställa slutresultatet 29-30. Med andra ord var det GUIF som spräckte den fina sviten på sju raka matcher utan förlust i Handbollsligan för IFK. Nu behöver man ladda om, för redan på tisdag är det dags för nästa hemmamatch. Denna gång mot Dinamo Bukarest, då kommer man behöva stå för en bättre insats än under fredagen.