Sveriges häftigaste handbollsklubb

Säsongen är slut för IFK Kristianstad

Efter de två inledande semifinalerna stod det klart att IFK Kristianstad behövde göra något för att stoppa Skövdes anfallsspel. I lördagens tredje semifinal fick åskådarna se just detta. I den andra halvleken fick IFK stopp på hemmalagets anfall och var ytterst nära att vinna matchen. Trots att IFK vann den andra halvleken (efter att ha legat under med 15-12 i paus), slutade det med förlust med 23-22, vilket innebär att säsongen är över för IFK Kristianstad.

Matchen började väldigt dystert för gästande IFK Kristianstad. Skövde fick bra träff i sitt uppställda anfallsspel, samtidigt som försvarsspelet var effektivt. Bäst av alla var högernian Jack Thurin, som gjorde sex mål på lika många skott under de första 30 minuterna. Läget blev sedan än mer prekärt för IFK, när Adam Nyfjäll fick rött kort efter en tuff smäll i mitten av första halvlek. Nyfjäll som för övrigt gjorde sitt sista framträdande i den brandgula tröjan. I slutet av den första halvleken började IFK dock äta sig in i matchen. Teitur Einarsson kom in från bänken och gjorde mål på det mesta, samtidigt som Olafur Gudmundsson ledde laget med sin starka karaktär och fina genombrottssytyrka. Trots uppryckningen var det alltså underläge med 15-12 i halvtidspausen.

Den andra halvleken började bäst för Skövde, som ryckte ifrån till ledning med fem måls marginal. Ett ryck som många trodde skulle bli matchavgörande, men då började IFK spela med ett mer utgrupperat försvarsspel, som fokuserade på att hindra Jack Thurin. Ett genidrag från Uffe Larsson, skulle det visa sig. IFK hämtade snabbt ikapp hemmalagets ledning, mycket tack vare Teitur Einarsson, som gjorde sin bästa match under slutspelet. Efter att IFK gick upp i likaläge bytte lagen mål med varandra, så pass länge att matchen faktiskt stod och vägde fram till matchens sista anfall, där Skövde ledde med ett måls marginal. Då missade IFK ett inspel till linjen, vilket gjorde att Skövde kunde fira en säkrad finalplats mot IK Sävehof.

Resultatet innebär att IFK Kristianstad har spelat färdigt den här säsongen. En säsong som har inneburit höga berg och djupa dalar för alla supportrar, spelare och ledare. Nästa säsong väntar tränarbyte, där Jonas Wille tar över posten. Det finns även en del nyförvärv, som supportrarna, förhoppningsvis, kommer att få njuta av hemma i Kristianstad Arena.

*Tack för denna säsong med Sveriges häftigaste handbollsklubb.

Jacob Nalerius*