Tung förlust för IFK mot RIK

IFK Kristianstad spelade under fredagen sin andra match I Handbollsligan. Detta när man gästade den anrika klubben, Redbergslid, uppe i Göteborg. En match som slutade med en tung förlust för ett kämpande IFK Kristianstad, som fick se Elliot Stenmalm pricka in 30-29 med matchens sista skott.

Publiken bjöds på en första halvlek där matchen vände avigt och rätt. Hemmalaget RIK började matchen klart bäst. Tack vare ett fint målvaktsspel från Kristian Zetterlund, kunde hemmalaget kontra sönder IFK-försvaret under matchens inledning. Detta trots att bortaförsvaret lyckades hålla Elliot Stenmalm mållös under matchens inledande period.

Efter en fin hemmastart kom dock IFK in i matchen och när RIK fick två snabba utvisningar kunde IFK vända underläge till ledning med ett mål efter 20 spelade minuter. Men då kom nästa vändning.

Anförda av tidigare nämnda Stenmalm kunde RIK skjuta sönder IFK-försvaret inför halvtidsvilan. Och det var just Stenmalm som sköt in halvtidsresultatet 17-15 bakom en chanslös Espen Christensen i IFK-målet.

Den andra halvleken började sedan ungefär som den första slutade. RIK hittade finurliga lösningar på IFK:s försvarsspel väldigt ofta och IFK brände en aning för mycket i offensiven. Trots detta följdes lagen åt resultatmässigt, men där hemmalaget hade ett par måls försprång hela tiden.

Och när IFK kastade bort bollar kunde RIK lugnt hålla fast i sin ledning och defilera hem två poäng på hemmaplan - åtminstone var det vad åskådarna trodde.

För IFK Kristianstad kom med en ordentlig slutforcering under de avslutande minuterna. Anförda av Teitur Einarsson och Espen Christensen kunde IFK hämta upp underläget och utjämna till 29-29 med 20 sekunder kvar.

Men i matchens absolut sista anfall gick Elliot Stenmalm upp och prickade dit segermålet för hemmalaget och vilda glädjescener utbröt. Det blev med andra ord ingen poäng för ett tappert kämpande IFK Kristianstad. Men redan nästa fredag väntar nästa match i Handbollsligan för IFK Kristianstad då man gästar IFK Ystad.