Magisk insats bakom ny seger när serien vände

IFK Kristianstad fortsätter vinna. Under lördagen inkasserades seger nummer 13 på 14 spelade matcher. Även denna gång var det Lugi som stod för motståndet i en match som resulterade i en komfortabel seger med hela 36–22 i match nummer 300 i Kristianstad Arena.

Lugi och IFK möttes så sent som i måndags. Den gången var det på bortaplan och den gången slutade det i en stabil seger med 33–26. Men i returmötet under lördagen fick hemmalaget en tuffare start på matchen. Det talangfulla Lugi-laget sågade sig förbi hemmaförsvaret gång efter annan och i bortamålet agerade ynglingen Kasper Hall målvaktsspöke mot Markus Olsson och Anton Hallbäck.

Men efter Jonas Elverhöys mål till 7–6 efter 15 minuters spel var det roliga slut för gästerna. IFK-försvaret och Gustaf Banke fick stopp på Casper Käll och Fredrik Olsson och i offensiven firade Markus Olsson (sex mål i första halvlek) och Anton Hallbäck stora triumfer i det egna läget. Detta kryddat av ett virvlande kontringsspel gjorde att IFK skapade sig en rejäl lucka och när det var dags för halvtidsvila var hemmalaget i ledning med hela 18–12. Ett resultat som till stor del föregicks av ett frenetiskt försvarsspel som bland annat höll gästernas skyttekung, Fredrik Olsson, på noll mål efter den första akten.

Inför den andra halvleken hade gästerna en strimma av hopp om att kunna stå för en mäktig upphämtning. Men detta hopp försvann hastigt och lustigt när IFK visade varför man inte har förlorat under årets grundserie. Ledningen med sex mål utökades snabbt till en ledning med 30–16 med knappa kvarten kvar att spela. Då kunde Stian Tönnesen passa på att släppa fram de yngre förmågorna (däribland Herman Josefsson och Albin Leyman) under den avslutande kvarten.

En period som mest blev av akademisk betydelse. IFK kunde spela avslappnat och ledningen var förstås aldrig hotad och till sist kunde slutresultatet skrivas till 36–22, vilket innebär att försprånget ner till Sävehof alltjämt är intakt.