Sveriges häftigaste handbollsklubb

Regionprojektet

Släck ned

Regionprojektet inom nordöstra Skåne är ett samverkansprojekt mellan 11 handbollsklubbar som skall göra att handboll som idrott utvecklas och stärks i regionen.

Samarbetet startade i samband med att vi arrangerade VM 2011 tillsammans och har fortsatt med olika insatser för att skapa bra förutsättningar för såväl spelare som ledare skall utvecklas. Bland projekt som kan nämnas är att utbildning av ledare subventioneras och där har ca 150 tränare utbildats de senaste åren.

Vi har under ett antal år genomfört ett skolprojekt som innebär att seniorspelare samt ledare från IFK Kristianstad kommer ut och gör skolbesök där eleverna får testa på handboll. Till dags datum har i stort sett alla skolor i Kristianstads kommun med omnejd fått minst ett besök. Vi har också besökt många skolor i kommunerna runt omkring oss. Vill man ha ett besök kan man kontakta kansliet för att där få vidare information.

Andra aktiviteter som kan nämnas är ett utvecklingsprojekt för unga tränare, handbollscamp under vecka 44, samordning av domarutbildning, öppna träningar som genomförts av välutbildade tränare i olika klubbar, målvaktsutbildning samt möjlighet för klubbarnas spelare att se en elitmatch.