IFK ökade till 2-0 i matcher!

Efter en tight och stundtals slarvig kvartsfinal samlade IFK ihop sig sista 10 minuterna och vann med 21-27 (9-10).

Det var GUIF som inledde bäst i matchen. Man visade upp en helt annan aggressivitet i försvarsspelet och kunde gå fram till 7-3 ledning efter ungefär en kvart. IFK s anfallsspel var lite halvhjärtat och då fick man inte utdelning. Sedan tätade man leden och gick 8-8 och en knapp pausledning 9-10. Detta trots ett antal tekniska fel. GUIF hade även denna match mycket svårt att komma till anfallsmässigt trots stort tålamod och passivitetsvarningarna kom upp rätt ofta.

Efter paus hade IFK ett antal tillfällen att gå ifrån till 3-målsledning men GUIF bet sig fast mycket tack vare att IFK fortsatte att bjuda på alldeles för många tekniska fel. Vid 19-19 tog Ola Time Out för att styra upp spelet och det fick önskad effekt. IFK gör 5 raka mål och punkterar definitivt matchen.

Det var come back på allvar för Albin Lagergren och det finns lite timing att slipa på. Dock visade Albin att hans unika spelförståelse kommer att bli mycket användbar i kommande matcher. Flytet i spelet blir betydligt bättre och utspelen till Tim och Jerry avlöste varandra. Han fick också avsluta med 2 mål på genombrott. Simic stod hela matchen med blandat resultat. Dock avslutade han magnifikt och gjorde ett antal avgörande räddningar som säkert GUIFs kantavslutare kommer att drömma mardrömmar om inför tredje matchen på fredag. Jerry Tollbring var tillbaka i fint slag med 5 mål och var bra liksom Tuim S på andra kanten. Totalt sett var också defensiven bra. GUIF gör 14 mål de sista 46,5 minuterna och totalt endast 2 mål mer än i första matchen nere i Kristianstad.

IFK har nu chansen att avgöra och ta sig till semifinal hemma i Kristianstad Arena på fredag den 21/4. Avkast 19:00.

IFKs målskyttar: Tim Sörensen 6 (2), Jerry Tollbring 5, Mario Lipovac 4, Philip Henningsson 3, Gunnar Stein Johnsson 3, Stig Tore Moen 3, Albin Lagergren 2, Arnar Arnarsson 1.