Ystad studsade tillbaka och utjämnade till 1-1!

Trots ett hyfsat spel under första halvlek och en bit in i andra lät IFK matchen glidas ur händerna och föll i Ystad med 26-23 (12-14).

Det var IFK som fick den bästa starten i matchen och skaffade sig ett överläge med några mål. Ystad bet sig dock kvar och vi lyckades aldrig att skaffa ett större övertag. Matchen präglades av betydlig mer kamp och intensitet än den första i Kristianstad i onsdags. Hemmaspelarna spelade med en mycket stark vilja anförda av Kim Andersson som styrde och ställde. IFK behöll dock initiativet in i pausvilan med ledning 12-14.

Mönstret fortsatte under andra halvlek. Både Simic och Anders Persson i Ystadsmålet gjorde en del räddningar i en målvaktsmatch som var rätt jämn utan att någon av dem glänste. Vi hade ledningen med 15-17 efter 40 minuter men sedan vände Ystad på matchen fram till 19-18 och 21-19 efter dryga 51 minuter trots 2 Time Outer i tät följd av Ola. IFKs anfallsspel gick helt i baklås när man gjorde 4 mål under ca 18 minuter och Ystad gled ifrån till en komfortabel ledning även om IFK gjorde några mål i slutfasen.

Det blir till att ladda om till den tredje matchen på tisdag i Kristianstad då vi har hemmamatch i Arenan igen.

IFKs målskyttar: Tim Sörensen 8 (5), Jerry Tollbring 4, Arnar Arnarsson 3, Albin Lagergren 3, Philip Henningsson 2, Olafur Gudmundsson 1, Richard Hanisch 1, Mario Lipovac 1.