IFK Kristianstad tog sin tredje raka seger i Handbollsligan efter att besegrat Ystads IF med 27-31. Tim Sörensen var IFKs bäste spelare med sina 12 mål. Ikväll njuter vi och imorgon laddar vi för kommande utmaningar.

Matchens första 10 minuter är intensiva . Ystad tar tag i matchen från start och rycker åt sig en liten ledning, Men IFK jobbade sig in i matchen och efter 12 minuter leder Kristianstad för första gången efter att Albin Lagergren gjort 6-5 . Albins mål var starten på Kristianstads ryck. IFK gick till halvtidsvila med en 17-10-ledning.

Detta försprång var väl behövlig då Ystad knappade in något i den andra halvleken. Trots att YIF hämtade ikapp så kom man aldrig närmre än 4 mål och segern kändes aldrig hotad.

– Vi gör en otroligt fin första halvlek. Många spelare går in och spelar på en hög nivå. I andra halvlek tappar vi lite, men håller dem på avstånd. Jag tycker att vi kontrollerade det bra, säger Ola Lindgren till C More efter matchen.

Säsongen har startat på bästa sätt. Full pott efter tre matcher, nästa vecka väntar två hemmamatcher. Först ut är nykomlingen OV Helsingborg på onsdag. Helsingborg som var nära att skrälla mot Lugi senast och på lördag möter vi HC Zagreb i Champions League.