Förlust i Baltiska Hallen.

IFK Kristianstad åkte på säsongens första förlust i Handbollsligan efter 28-22 borta mot HK Malmö. En svag första halvlek och en viss Dan Beutler var två stora anledningar till förlusten. Två raka förluster är inte riktigt den uppladdningen vi hoppats på inför lördagens match mot Rhein Neckar Löwen. Nu blir det att lägga detta bakom sig och fokusera framåt, många viktiga matcher väntar.

Inledningen på matchen är jämn. Malmö spelar inspirerat och en fartfylld handboll inför storpubliken i Baltiska Hallen. Lagen följs åt i 11 minuter, efter det gör hemmalaget fem raka mål och leder med 11-6 efter 19 minuter.

IFK Kristianstad drabbas i den första halvleken av mängder av straffar och utvisningar (4 av varje) . Om detta beror på att IFK är vana vid mer fysiskt spel i Champions League eller att man inte hänger med i Malmös tempo låter jag vara osagt.

Malmö som satte gasen i botten från start och slog aldrig av på takten, i paus leder man med 17-11.

Den andra halvleken rivstartar IFK Kristianstad. Leo gör några bra räddningar i målet samtidigt som vi får fart och tryck i vårt anfallspel. Efter 36 minuter har vi hämtat ikapp något och ligger under med endast två bollar.

Där någonstans tar det roliga sedan slut för vårt brandgula lag, när IFK verkligen är nära att gå ikapp bränner man (eller Dan räddar hur man nu vill se på det) viktiga lägen.

Malmö återtar kommandot i matchen med tre raka mål och efter det orkar IFK inte resa sig igen. Slutet på matchen spelar hemmalaget mer eller mindre av matchen och vinner rättvist med 28-22.

-Vi kommer inte upp i någon nivå varken bakåt eller framåt. Malmö får kontra på oss och vi trycker inte dit bollarna när vi väl får chansen, säger Viktor Hallén till C More.

Surt med förlust, nu blir det att snacka ihop sig i gruppen och lägga denna match bakom sig. På lördag väntar en ännu tuffare uppgift då vi tar emot Rhein Neckar Löwen i Kristianstad Arena.

Till sist, stort tack till alla brandgula som stöttade laget på plats i Baltiska Hallen.