IFK vann målsnål rysare i Lund!
I en tajt och bökig match med två bra försvar lyckades IFK vända underläge 12-9 i paus till en skön uddamålsvinst 20-21.

LUGI inledde vackert med att dela ut böcker till bortaklacken och startade sen matchen med en japan som Hampus Jildenbäck satte mkt snyggt. IFK gjorde sedan 3 raka mål till 1-3 o sedan 3-5 o 4-6 men Jildenbäck reducerade med sitt femte raka till 5-6. IFK låg steget före o tog To efter 22 minuter och sedan direkt 7-9 genom Gunnar S men sen tog det stopp och LUGI kunde göra 5-0 under halvlekens sista 7 minuter o gå till paus med 12-9. En bidragande orsak var LUGIs målvakt Cavar som var hemmalagets bäste från det att han kom in efter en kvart.
IFK hade dock inte gett upp denna match. Sakta men säkert krympte man hemmalagets försprång och med kvarten kvar var det helt jämnt 16-16. Lagen följdes sedan åt men faktum är att enda gången IFK var i ledningen var när Helge F gjorde 20-21 med 20 sekunder kvar och när Kappelin räddade matchens sista skott hade IFK bärgat två blytunga bortapoäng.
Stor cred till en stor och fantastisk bortaklack som hyllade laget efter matchen.
IFK s målskyttar: Tim S 5(1), Viktor H 4, Albin L 4, Olafur G 3, Helge 2, Gunnar SJ 1, Philip H 1, Arnar A 1