Underbar seger uppe i Alingsås!

IFK kristianstad befäste sin serieledning när man i kvällens svåra bortamatch besegrade Alingsås HK med 25-28 (12-13).
Med tanke på det tuffa spelschemat var det en riktigt vass prestation att åka upp i en ren seriefinal på bortaplan och vinna mot Alingsås. det var en insats som bar kollektivets prägel med ett gediget lagarbete som grund.Matchen var jämn rakt igenom men faktum är att IFK var steget före från det att man hade 4-5 i den tionde minuten och släppte sedan inte det lilla grepp om matchen som man hade. Hade inte Alingsås, som för kvällen levde mycket på Oscar Bergendahl på linjen och i försvaret och Felix Claar från 9 meter, avslutat halvleken bäst hade vår ledning varit större än en boll.
I den andra halvleken jämnade det ut sig ytterligare och med kvarten kvar är det helt lika 21-21. det är dock IFK som har kraften och kylan i slutfasen och kan glida ifrån och säkra en mycket viktig seger för fortsättningen i Handbollsligan.
Tim Sörensen var mycket bra och spelade både på 6 och nio meter och inte minsdt från 7 meter då han satte 5 straffar på 5 försök för totalt 8 mål. Även Olafur tog ansvar när anfallen gick trögt och gjorde 6 mål. Leo var stabil och bra i målet under den första halvleken med bl a en straffräddning och kappelin som avlöste efter ca 40 minuter tog också en straff och var också han bra. Men som sagt det var mycket det tunga och svårstoppade LAGET som fick ned Alingsås på knä och glada spelare kunde åka hem med en stärkt serieledning i bagaget