Serieseger efter övertygande seger mot Hammarby!
IFK gjorde till slut processen kort med Hammarby och tog en övertygande seger med 24-29 (13-13) och kunde säkra sin fjärde raka serieseger.
Albin Lagergren var tillbaka efter sin flunsa och visade hur viktig han är för IFKs anfallsspel. Det blev en ganska tät inledning på matchen. Lagen följdes åt i ett högt tempo fram till 3-3. Sedan kunde IFK rycka fram till 4-7 där högerkanten med framförallt Albin men även Johannes fick utdelning. Efterhand som halvleken löpte på så kunde Hammarby med sitt offensiva försvar störa IFK och under den senare delen av halvleken jämnade spelet ut sig. IFKs anfallsspel gick otrdentligt i stå och man lyckades faktiskt bara göra 2 mål de sista 12 minuterna av första halvek. Mycket av detta kan faktiskt förklaras av att man vilade Albin. När domarnas pipa ljöd för halvtidsvila var Hammarby ikapp och det stod 13-13 på anslagstavlan. Det innebar att IFK hade den poäng man behövde. Efter en stunds vila kom dock de orangea ut och visade att man ville ha mer.
I inledningen av den andra halvleken gjorde man 6 raka mål på Hammarby och skaffade sig ett rejält grepp om matchen. Kappelin ersatte Leo i paus och stängde rejält och kontringarna var kliniska. Viktor Hallén som var mållös i den första gjorde 3 raka mål . Detta var ett grepp som IFK inte släppte. Efter 45 minuter ledde man med komfortabla 17-22. Hammarby gjorde några sista försök och kom till 23-25 men i slutforceringen såg Stig-Tore och Philip H till att IFK kunde gå ifrån och helt följdriktigt var det planens bäste spelare Albin Lagergren som 4 sekunder från slutet fick sätta sista målet fram till slutresultatet 24-29.
Förutom Albin gör Kappelin en bra andra halvlek, Philip gör det gediget och fick utdelning för första gången efter EM och både Johannes och Viktor är effektiva.
Nu är den fjärde raka seriesegern bärgad och laget, som åker till Zagreb i morgon bitti, kan fokusera på söndagens mycket viktiga match i Champions League.
IFKs målskyttar: Albin L 8, Philip H 6, Johannes L 3, Viktor H 3, Stig Tore M 3, Helge F 2, Valter C 2 (2), Gunnar S J 1, Mario L 1