Delad poäng i årets första match

Efter en dryg månads uppehåll pågrund av handbolls-EM startade idag Handbollsligan igen. IFK Kristianstad utan EM-spelarna Albin Lagergren och Philip Henningsson åkte ned till Ystad för en tuff bortamatch. Matchen slutade 29-29 och Skåneklubbarna delade på poängen i en svängig match som likväll kunde slutat med både vinst som förlust.

Matchen inleder målrikt och spelas i ett högt tempo. Stig Tore Moen fick chansen från start och inledde starkt med att göra tre av IFKs 5 första mål.

I mål startade Richard Kappelin som gjorde det bra med flera räddningar från fria lägen samt några straffräddningar.

IFK är det lag som leder större delen av den första halvleken men tre raka mål från "de vide" i slutet gör att hemmalaget går till pausvila med ledningen 15-14.

Ystad som avslutade den första halvleken bäst är även de som tar tag i matchen i början på andra halvlek.

Slarv och tekniska fel från IFK tvingar Ola Lindgren till två tidiga timeouter. Med 40 minuter spelat leder Ystad med 21-17 och speakern eldar på publiken som de vunnit SM-guld.

Kristianstad byter målvakt, in kommer Leo Larsson som ger ny energi till laget.
De brandgula visar moral och kämpar ikapp Ystads ledning och med 3 minuter kvar av matchen har IFK gått förbi.

Men Ystad vägrar även de att ge sig. De kvitterade två gånger om innan sedan Olafur Gudmundsson satte dit 29–28 till IFK med mindre än 30 sekunder kvar av matchen. Med 13 sekunder kvar kunde Hampus Andersson fastställa slutreslutatet till 29–29.

På fredag är det äntligen hemmamatch igen, då tar vi emot OV Helsingborg i Kristianstad Arena. Biljetten skaffar du här

Till sist, stort tack till den tillresta Kristianstadspubliken.