Det blev en tajt och inte särskilt välspelad match i söndags-eftermiddagens drabbning i Lisebergshallen mellan redan klara seriesegrarna IFk och hemmalaget RIK. Matchen slutade oavgjort 23-23 (12-12) och det var lite överraskande med tanke på att det var hemmalaget som hade mer att spela för medan IFK kunde gå runt på hela truppen. IFK saknade en magsjuk Ola Lindgren på bänken, Tim Sörensen som vilade hälsenorna och kapten Olafur spelade inte alls troligen på grund av smällen i pannan som fick sys i förra matchen.
IFK inledde matchen vilset med många tekniska fel som ledde hemmalaget fram till 3-0 och 5-1 innan Lasse och Jeppe fick nog o tog Time Out efter knappa nio minuter. Det fick viss effekt och de kommande 7 minuterna knappade IFK in till 6-4 då RIKs Jasmin Zuta slängde in det gröna TO-kortet.Man goick efter det också ifrån till 8-4 och 9-5. Sedan kom en stark period från de orangea anförda av Gunnar Steinn Johnson 5-0 på RIK . Lagen följdes sedan åt fram till 12-12 i paus.
Andra halvlek blev sedan en synnerligen jämn historia där inget av lagen hade mer än en ett-målsledning och det var väl rättvist att matchen slutade med delad pott. Rickard Kappelin som vaktade målet gjorde en riktigt fin andra halvlek med mängder av fina räddningar och fick till slut ihop en räddningsprocent på en bit över 41 %. Valter Chrintz inledde och avslutade med brända straffar men var däremellan mycket effektiv och duktig med 5 straffmål och 3 spelmål. Strafflobben i andra halvlek var en riktig delikatess. Resten av IFK blandade och gav men ett plus också för Gunnar S J som tog ansvar och Viktor Hallén som i vanlig ordning stod för några fina bollstölder. I hemmalaget vilade det mesta på Jonathan Carlsbogårds axlar som med sina 8 mål såg till att RIK fick en viktig pinne med in i placeringsstriderna mellan de olika övriga slutspelslagen. Matchens kuriositet var annars utvisningen på Mario Lipovac vars blotta närvaro inspirerar domarna till utvisning. I alla fall i detta läge då han försökte täcka skott ca 2 meter från den skjutande RIK anfallaren och i situationen inte var i närheten av kroppskontakt överhuvud taget men ändå belönades med 2 minuters vila på botbänken. Så kan de gå om man är stor, stark och påpassad av domarna.
IFK avslutar nu seriespelet hemma mot RICOH på onsdag och väljer efter matchen kvartsfinalmotståndare. Sedan börjar raden av härliga slutspelsmatcher både i Ligan och I Champions League.
IFKs målskyttar: Valter Chrintz 8 (5), Gunnars S J 4, Viktor H 2, Philip H 2, Albin L 2, Stig T M 2, Arnar A 2, Johannes L 1, Inge A E 1.