Bitter förlust i Barcelona för IFK!

IFK Kristianstad gjorde en mycket bra insats nere i den svåra bortamatchen i Barcelona. Trots ledning ed 27-29 med 4 minuter kvar förlorar man matchen med 31-29 (15-12).

Det blev en mycket häftig match nere i Barcelona. hemmalaget tog taktpinnen och fick en ledning 7-4 detta trots ett mycket starkt spel av Leo i målet som radade upp räddningar. IFK bet ifrån och kom till 7-6 då man fick sin tredje utvisning efter bara 15 minuter. Sanningen var den att domarna inte gav en centimeter till IFK matchen igen och de tveksamma bedömningarna lämnar en lite bitter eftersmak. Trots att laget fick spela 5 mot sex gång på gång hängde IFK med. Leo räddade två gånger med huvudet men Barcelona kunde gå till pausvila med ledning 15-12.

IFK blixtöppnade andra halvlek efter bländande spel av Albin Lagergren och var efter 7 minuter ifatt 16-16. Sedan följdes lagen åt mål för mål under hela andra halvlek. Philip Henningsson och Olafur klev fram. Tim Sörensen blixtrade med fräcka inlöp och avslut två gånger i rad och med 5 minuter kvar ledde IFK med 27-29 och man vädrade en sensation. En Time out av Barcelonas rutinerade coach manövrerade ut IFK som i slutskedet inte kom igenom framåt och Barca kunde med slagsidespel göra 4 raka mål varav 3 från Tomas assisterad av Dolenec som själv avslutade det hela med att sätta 31-29 och bärga 2 viktiga poäng för hemmalaget. Nära skjuter tyvärr inte någon hare men visst var vi värda en poäng i den här matchen. Det blir till att bita ihop och komma igen till nästa helgs bortamatch mot Pick Szeged.

och du missa nu inte att köpa biljett till nästa hemmamatch i Champions League den 7 oktober 17:30. Då blir det Oktoberfest i Arenan när vi möter Rhein Neckar Löwen och hälsar Jerry Tollbring välkommen tillbaka.

Biljetter köper du i förbutikerna på ICA Maxi och COOP City

eller här

IFKs målskyttar: Tim S 6 ( 1), Albin L 5, Viktor H 5, Olafur G 3, Philip H 3, Arnar A 2, Helge F 2, Johannes L 1, Gunnar S J 1 Mario L 1. Leo hade 18 räddningar varav 3 straffar