Seger i mellanmjölksmatch!
IFK Kristianstad gjorde vad man skulle men inte mer när man bortaslog jumbon Karlskrona med 24-29 (13-12) i kvällens match.
Ola lindgren roterade friskt under första halvlek av kvällens match. Startsjuan bestod av Leo i mål och Anton P, Gunnars S, Mario L, Philip/Inge, Albin och Johannes. IFK inledde mycket stabilt och tog ett visst kommando i matchen efter inledande mål av Gunnar Steinn och Anton Persson. Så småningom byggde man upp en ledning med 5-10. Nya byten på bred front men den andra kvarten av matchen vill vi nog glömma snabbt för det var långsamt, hafsigt och slarvigt. Vid ställningen 10-11 efter 21 minuter tar Ola Time Out får att få ordning på avslutningen av halvleken men det hjälper inte utan det är hemmalaget som fått blodad tand och gör 3-1 i avslutningen och kan gå in i omklädningsrummet och vila med ledning 13-12. Vi tappar alltså den andra kvarten med 8-2 och det är nog en av de svagare 15-minutersperioderna denna säsong.
Efter välbehövlig vila var det dags att komma igen och IFK var tillbaka i startuppställningen med den skillnaden att Philip spelade även framåt. Ganska rejält satte de orangea krigarna ned foten mot ett hafsigt spelande Karlskrona och 13-12 blev 16-22 på en kvart så den kvarten med 2-10 var verkligen svar på tal för de som tvivlade på poäng denna kväll och slängde en odds-tia på hemmaseger i pausen. Albin och Philip klev fram dirigerade av Gunnar samtidigt som Mario var stark på linjen.
Resten av matchen blev tämligen odramatisk när IFK spelade av det hela. Leo stod stabilt och klistrade två skott i rad och fick även i denna match måla i tom bur.
Till slut stod det 24-29 på resultattavlan och IFK kunde åka hem med 2 friska poäng i bagaget. Det var inte någon fantastisk match och IFK kunde kosta på sig 12-13 tekniska fel och en hel del missade frilägen och ändå bärga en komfortabel seger vilket säger en del.
Kvällens missräkning var dock Zagrebs seger mot Rhein Neckar Löwen som gjorde Champions League-läget betydligt osäkrare.
IFKs målskyttar : Albin L 6, Tim Sörensen 5 (3), Philip H 4, Gunnar Steinn J 4, Mario L 3, Arnar A 2, Viktor H 2, Inge aas E 1, Leo L 1, Anton P 1