Stort drama när IFK spelade oavgjort mot Wisla Plock

De senaste matcherna har inte varit något för den med svaga nerver. Söndagens rysare mot Wisla Plock var inget undantag. Kristianstad hade möjligheten att få med sig båda poängen tillbaka till Sverige men slarv i slutet gjorde att matchen slutade oavgjort. En match som likväl kunde slutat med förlust då hemmalagets sista mål dömdes bort.

Likt lördagens möte startade Richard Kappelin mellan stolparna. Richard som stod för en fenomenal insats senast var även idag en starkt bidragande orsak till att det blev poäng i Polen.

Kristianstad är det lag som inleder matchen bäst och är det lag som sitter i förarsätet. Första gången hemmalaget är i ledning har det gått 21 minuter av matchen.

IFK har under de senaste säsongerna spelat en fartfylld handboll med snabba omställningar, ikväll såg vi inte mycket av den farfyllda handboll som vi tidigare fått uppleva. Istället är det en match som spelas i lågt tempo och två lag som stångas mot varandra i uppställt spel.

Lagen följs åt under halvleken och när IFK får chansen att rycka räddar oftast den polska målvakten eller gör vi ett tekniskt fel. I halvtid står det 13 -13.

I början av den andra halvleken får Wisla Plock en tidig utvisning, men IFK har idag svårt att förvalta sitt övertagsspel. Istället är det hemmalaget som tar över ledningen i matchen.

Kristianstad gör en bra match bakåt men har svårt att komma till bra lägen i anfallsspelet. Med kvarten kvar av matchen tar Wisla Plock timeout, en timeout som IFK förvaltar och får fart under fötterna. 4 raka mål från de brandgula och vi har kommandot om matchen.

Med 10 minuter kvar av matchen leder IFK och det känns som att segern är inom räckhåll. Men Kristianstad börjar tappa bollar, missa klara lägen och helt plötsligt är det match igen.

Med minuten kvar står det 25-lika och IFK har ett sista anfall. De orangea kommer till ett halvdant läge med 15 sekunder kvar som den polska målvakten räddar och istället är det hemmalaget som har möjligheten att roffa åt sig båda poängen.

Wisla Plocks sista anfall resulterar i ett sista frikast, ett frikast som Jose De Toledo gör mål på, men domarna dömmer bort det för fotfel.

En poäng blev det, en poäng som kunde blivit två och lika gärna noll. Ett sanslöst drama!
Poängen gör att vi behåller vår sjätteplats i gruppen. En oerhört viktig poäng i jakten på en åttondelsfinalsplats. Här hittar du tabellen

På söndag är det dags för årets sista hemmamatch i Champions League. Då tar vi emot Jonas Källmans Pick Szeged i Kristianstad Arena klockan 19:00. Biljetten skaffar du här