IFK Kristianstad hade ingen chans mot de spanska mästarna FC Barcelona i lördagskvällens match som slutade 21-26 (8-11) vilket var snygga siffror för IFK
Hela 4998 personer hade sökt sig till Kristianstad för den näst sista gruppspelsmatchen mellan IFK och storlaget FC Barcelona.
IFK fick en mycket olycklig start på matchen där gästerna kunde gå ifrån till 1-5 efter dryga fyra minuter mycket beroende på tekniska fel och svaga avslut från vår sida. Då tog Ola Time out men det hjälpte inte lika bra som det brukar. De första 20-23minuterna var det ett lag på banan och det var gästerna. Efter en stund blev nämligen Barcelonas målvakt Perez de vargas varm i kläderna vilket gjorde att IFK hade förtvivlat svårt att göra mål. Innan en stark avslutning jämnade ut matchen hade IFK gjort 5 mål på 25 minuter vilket gör det svårt hur bra man än håller emot bakåt. En stark slutforcering där gästerna också slarvar en del gör dock att vi kan gå till pausvila med endast tre måls underläge 8-11 och det fanns visst hopp inför andra halvlek där vi skulle börja med boll.
Så blev det inte. Vi startar nmed ett tekniskt fel och sedan radar vargas upp räddning på räddning och barcelona glider ifrån till 13-23 som var ställningen efter dryga 20 minuter när Ola tog sin andra Time out. Efter denna gör IFK tre raka mål och Barca tar Time out. Slutfasen av matchen var dock IFKs och de sista 10 minuterna vinner vi med 8-3. Både Anton Persson och Valter Chrintz gör pigga inhopp under denna period och Anton persson gör 3 mål från kanten.
Efter matchen konstaterar Ola Lindgren " Barcelona var det klart bättre laget. Vi hade stora problem med det offensiva spelet. Barcelona var starkare, snabbare och bättre och vann fullt välförtjänt"
IFKs bäste målskytt för dagen med 6 mål Stig-Tore Moen summerade det hela " Vi gör alldeles för många tekniska fel och har samtidigt stora problem att göra mål"
Nu väntar en rysare i Zagreb nästa söndag då troligen den sista platsen till åttondelen kommer att delas ut till vinnaren.
Publik: 4998
IFKs målskyttar: Stig Tore M 6, Anton persson 3, Arnar A 2, Tim S 2, Albin L 2, Helge F 2, Valter C 2 (1), Philip H 1, Olafur G 1.