IFK tar sig till åttondel i Champions League!!!

IFK Kristianstad bosrtabesegrade Zagreb med 23-27 (10-10) efter en mycket bra andra halvlek nere i Zgreb. Vi är nu klara för åttondelsfinal i Champions League. En historisk bedrift och något av det största som klubben någonsin har åstadkommit.

Det blev en tät och jämn match mellan två lag som visste att mycket stod på spel. Första halvlek visade två lag som stpod tätt bakåt och hade svårt att hitta mål och vägar framåt. IFK låg före med något mål den första kvarten men Zagreb spelade smart och kom tillbaka och efter 20 minuter stod det 8-6 och Ola tog Time Out. Zagreb lyckdes trots det öka på fram till 9-6 och det såg lite ängsligt ut. Då och där lyfte de orangea genom 3 raka mål fram till 9-9 som blerv 10-10 i paus och det var ett nervöst sorl bland de 5000 på läktaren. Vilket drama detta var. Samtidigt spelade Wisla Plock mot Vardar i Dkopje och höll den matchen helt jämn så varianterna var många.

IFK kom dock starka ut i den andra halvleken. Efter en lite trevande inledning där lagen följdes åt till 13-13 var det IFK som gjorde det första riktiga rycket i matchen fram till en tre-måls led ning 13-16 som också blev 13-17. Detta blev också avgörande för matchen. Zagreb kom aldrig närmare en två mål och i slutet kunde IFK gå ifrån till 20-26 och matchen var avgjord. I slutet blev det lite puts från hemmalaget innan slutsignalen då IFK stod som vinnare med 23-27 och plötsligt skall möta Flensburg i en åttondelsfinal i Champions League.

Stor match-hjälte blev Tim Sörensen som glömde ömmande hälsenor och gjorde en kanonmatch med 7 spelmål och 2 straffar. Hela laget gör det mycket gediget särskilt i andra halvlek där kollektivet spelar fantastiskt försvars-spel med Philip Henningsson, Mario, Ollie och Helge i spetsen. En förkyld Albin Lagergren inledde matchen med att få en rejäl blåtira men kämpade på och bidrog med 6 rappa mål. Ingen nämnd och ingen glömd Hela laget var något att vara riktigt stolt över.

IFKs målskyttar: Tims Sörensen 9 (2), Albin Lagergren 6, Olafur Gudmundsson 4, Viktor Hllén 2, Philip Henningsson 2, Mario Lipovac 2, Helge Freiman 1, Stig-Tore Moen 1