Förlust trots stor kämpainsats

Europaäventyret i Champions League är över. IFK Kristianstad orkade inte skrälla mot Bundesligajätten SG Flensburg Handewitt utan tyskarna vann returmötet med 27-24. Nu är det fullt fokus på SM-slutspelet i Handbollsligan där vi har ett SM-guld att försvara. Ca 400 Kristianstadssupportar var på plats i Flensburg, stort tack för ert stöd!

Matchen börjar jämnt och målsnålt. Med drygt 10 minuter spelat står det 3-3 på resultattavlan. IFK Kristianstad har det tufft i sitt uppställda anfallsspel mot ett aggressivt och intensivt hemmaförsvar. Det starka försvarsspelet från Flensburg gör att de straffar oss skoningslöst i sitt omställningspel.

Trots underläge vägrar IFK ge upp

I mitten av den första halvleken kommer ett ryck från hemmalaget Flensburg och det var nog många på läktaren som var rädda för att matchen skulle vara förlorad redan här. Men Kristianstadsspelarna visar moral och står upp för sitt lag och sista 10 minuterna kämpar man sig tillbaka in i matchen.

I halvtid leder Flensburg med 13-9.

IFK rivstartar i den andra halvleken

I början på den andra halvleken trampar IFK gasen i botten med två snabba mål och börjar knappa in på Flensburgs försprång. Kappelin stod återigen för en bra match mellan stolparna, framför allt under den andra halvleken.

Men likt den första halvleken kommer det återigen ett ryck från hemmalaget. Med 18 minuter kvar leder Flensburg med 20-14 och matchen känns körd. Men Kristianstad har bestämt sig för att ge allt hela vägen.

Mario Lipovac gör 22-20 med drygt 10 minuter kvar och strax därpå snor IFK åt sig bollen och får ett friläge med Mattias Andersson, men istället för att närma sig på allvar gör Mattias en fantastisk benparad.

Sista 5 minuterna av matchen spelas mer eller mindre av. Flensburg vinner fullt rättvist med 27 -24 och tar sig vidare till kvartsfinal där antingen Montpellier eller Barcelona väntar.

Till sist, ett stort, stort tack till våra tillresta supportrar som stöttade laget på plats i Flens Arena.

Målskyttar IFK,

Mario Lipovac 7, Tim Sörensen 5, Viktor Hallén 3, Philip Henningsson 3, Albin Lagergren 2, Gunnar Steinn Jónsson 2, Olafur Gudmundsson 1, Arnar Arnarsson 1.

Röster efter matchen:

Richard Kappelin:
-Vi försöker hela vägen men Flensburg visar att de är ett bättre lag. Idag gör vi lite för många tekniska fel, slarvar och för många enkla passmissar för att det ska bli en jämn historia. Jag tycker vi gör en bra insats över två matcher mot ett av Tysklands bästa lag. Men visst det finns bitar som går att förbättra. Skillnaden att möta ett lag av denna kvalitén är att de inte bjuder på några enkla misstag, de är noggranna, spelet är välplanerat och uppstyrt samt i viktiga lägen kliver de dit.

Philip Henningsson:
-Vi kämpar och har det tufft i vårt uppställda spel. De är även snabba hem då de vet att vi vill kontra på dem. Inför matchen pratade vi om att springa mer än vad vi gjorde i första mötet då de har två byten att göra mellan anfall och försvar. Vi pratade även om att spela lite tuffare. Idag gör vi lite för många misstag för att kunna skrälla men vi tar med oss kämpainsatsen. Matchen är påväg att rinna iväg men vi låter inte det hända. Nu ska vi summera denna matchen och lägga den bakom oss. På söndag väntar en tuff kvartsfinal borta mot Guif och vi måste vara fullt fokuserade om vi ska vinna den.