Semifinal nästa!

IFK Kristianstad är klara för semifinal efter 3-1 i matcher mot Guif. På torsdag spelas semifinal 1 i Kristianstad Arena. På tisdag (17/4) klockan 09:00 släpper vi biljetterna.

I den första halvleken är Albin Lagergren planens gigant och visar att han är Sveriges bästa högernia. Han gör på egen hand Kristianstads fem första mål. Även Kappelin i målet gör en bra första halvlek med hela 46 i räddningsprocent.

Lagen byter mål fram till det återstår drygt 10 minuter kvar av matchen. Då gör IFK ett ryck och går från 8-9 till 8-12 på kort tid. I halvtid har Kristianstad med sig en ledning med fyra bollar (10-14).

I inledningen av den andra halvleken utökar IFK Kristianstad sin ledning. Med drygt 20 minuter kvar att spela leder IFK med 17-11.

Men Guif, framburna av sin hemmapublik (2816 personer) vägrar ge upp och visar moral. Trots att IFKs spel haltade något sista 10 höll man ändå Guif på avstånd.

Kappelin fortsätter att storspela mellan stolparna (utsågs till matchens bäste spelare) och Viktor Hallén förvaltar sina lägen från kanten.

Med sekunden kvar gör Stig Tore Moen matchen sista mål som fastställer slutresultatet 23-26.

I och med segern är IFK Kristianstad för sjunde säsongen i rad klara för semifinal.
Vilka vi möter där får vi reda på måndag efter matchen mellan Ystad/Alingsås.

Lugi och Malmö är redan klara för semi, HK Malmö är det enda lag som IFK inte kan välja.

Till sist, stort tack till de tillresta supportrarna i STIGA Sports Arena!