En bra och fin insats som gav två ännu finare poäng. Karlskrona bjöd verkligen upp till fight idag, det krävdes en bra match från IFK för att ta poängen.

Matchen började lite knackigt från IFKs sida, eller rättare sagt väldigt bra från Karlskronas sida. Som störst ledde Karlskrona med 4-8 sexton minuter in i matchen, men då ryckte IFK upp sig och var ikapp sex minuter senare.

Det tog IFK 27 minuter att ta ledningen för första gången i matchen, det gjorde de genom högersexan Anton Halén på en kontring hittar en lucka genom lysande Uros Tomic i målet.

I halvtid var siffrorna 16 till IFK och 13 till Karlskrona. En havlek som var som en berg och dahlbana, fanns riktiga bottenaktioner och några ut av yttersta världsklass från IFK. Spelaren som ledde IFK till den ledningen var Olafur Gudmundsson, han var absolut överallt i första halvlek. Sex mål hann han panga in och bakåt så visade han med sin aggressiva försvarsstil att det gör ont att springa in i IFKs försvar.

Andra halvlek började med att IFK ökar på ledningen och efter fem minuter tar Karlskrona time-out efter att Emil Hansson tryckt in 21-15. Efter time-outen så gjorde Viktor Hallén 22-15, vilket blev det största avståndet mellan lagen genom hela matchen.

Framåt slutet skapade Karlskrona lite nerver i matchen, men när Johannes Larsson placera in 28-25 så var segern säkrad. Matchens lirare i IFK blev målvkten Leo Larsson, som med sina 34% låg bakom det avgörande rycket i andra halvlek.

Matchens sekvens dock går till hans målvaktskollega Richard Kappelin som gjorde först en straffräddning. Den fölldes upp av en räddning på returen av straffen, men tyvärr kunde han inte hindra det tredje skottet.