Matchen startade inte riktigt på det sättet vi hade velat. Efter de första fem minuterna låg vi under med 6-2 när Philip fick ett rött kort. Det utnyttjade RNL till maximala och drog ifrån till en sex målsledning. Vi återhämtade oss aldrig riktigt från den smällen, minsta avståndet mellan oss var fyra mål.

I halvtid kunde vi sammanfatta första halvlek med att det hade varit en helt okey halvlek. Framåt fick vi hål på dem, men bakåt fanns det utrymme för förbättring. Spelare som gör bra första havlek är Stig-Tore framåt (Spelade bara framåt) och Leo, även fast han inte fick mycket hjälp så gjorde han 5 räddningar(39%).

Andra halvlek började med att RNL satte gasen i botten och då hade vi svårt att hänga med, Ola tog en time-out när RNL ledde andra havlek med 4-1 och matchen med 22-15. Vi kunde inte ta igen den superstarten de gjorde i andra, avståndet blev aldrig mindre än 5 mål upp. I matchen slutskede så drog Arnar på sig sin tredje 2 minuters utvisning och det var färdig spelat för honom.

Matchen slutade 36-27 till tyskarna, men finns många aktioner att ta med sig. Tyvärr kunde inte försvarsspelet komma upp i samma nivå som vi är vana vid att se, mycket tack vare att vi tappade vår general Philip tidigt i matchen. Framåt fanns det många fina aktioner som gör en hoppfull inför nästkommande omgångar i Champions League. Spelare som stack ut lite extra var Stig-Tore och Helge som med fint skytte gav Palicka något att bita i.

Målskyttar IFK: Stig-Tore Moen Nilsen 5, Olafur Gudmundsson 5, Anton Halén 4(2), Arnar Freyr Arnarsson 3, Helge Freiman 3, Teitur Örn Einarsson 2, Alfred Ehn 2, Marc Canellas 2, Adam Nyfjäll.