Matchen i Karlskrona hade potentialen att bli en "Aranäs"-light men det såg IFK till att det inte blev. Till en början hade Karlskrona komandot, de hade en 5-2 ledning. Då vaknade IFK till och innan man visste ordet av så hade IFK kommit ikapp och förbi för att sen låta Karlskrona komma tillbaka igen.

Efter 18 minuter tog IFK ledningen igen, en ledning de inte skulle släppa. I halvtid så konstaterade vi att sista 10 minuterna på halvleken hade IFK vunnit med 8-4, vilket gav halvtidsresultatet 13-18. Ingen i IFK stack ut direkt, det var en jämn och fin prestation av alla spelare.

I andra halvlek så blåste IFK på direkt och Karlskrona hängde inte med. Det blev snabbt en 9 målsledning och den mer eller mindre höll sig hela vägen ut. När klockan stod på 60 minuter så var det just nio bollar mellan lagen, 27-36. En stabil seger som tar oss upp i serieledning igen. Ska någon lyftas fram så gjorde Ludvig Jurmala ett piggt inhopp med tre mål och bra försvarsspel.

Målskyttar HIF: Niklas Grundsten 5, Tobias Nordahl 4, Robin Håkansson 4, Johannes Sandgren 4(1), Ian Martin 4, Linus Fernebrandt 3, Tomas Reznicek, Jesper Granath och Jürgen Rooba.