Storseger i derbyt mot Lugi.

IFK Kristianstad tog sin sjunde raka seger i Handbollsligan efter storseger borta mot Lugi. Trots 15-15 i paus kändes segern aldrig hotad då IFK var bättre på alla plan. Nu väntar julfirande och på annandagen ses vi i Kristianstad Arena, då ställs vi återigen mot Lugi.

Likt i senaste matchen kom IFK Kristianstad till spel utan mittnian Helge Freiman som dras med ljumskproblem. Men det verkade inte påverka det brandgula laget. Kristianstad satte full fart redan från start och ryckte till en tidig 1-4 ledning.

Kristianstad spelar ett bra försvarsspel och med drygt 10 minuter kvar av halvleken har bortalaget IFK en ledning med 6 bollar.

Med fyra minuter kvar innan halvtidsvila tar Ola timeout vilket tyvärr ger Lugi andrum och fem raka mål från hemmalaget gör att det står 15-15 på resultattavlan efter 30 spelade minuter.

I Kristianstad visar Stig Tore Moen visar fortsatt fin form med tre mål och tre assist. I Lugi handlar det mesta om duktiga mittnian Alfred Jönsson som är den spelaren som håller kvar de vinröda i matchen.

Efter välbehövlig vila i paus kommer laget ut och inleder den andra halvleken på samma sätt som man startade matchen, med gasen i botten.

Ett bra försvars- och målvaktspel gör att laget får enkla kontringsmål och kan ta kontroll över matchen.

I mitten av andra halvlek tvingas Lugitränaren Tomas Axnér ta hemmalagets sista timeout för kvällen. Då leder Kristianstad med 20-26 och sista kvarten fortsätter hemmalaget att mala på, och matchen blir därför aldrig spännande. Kristianstad vinner till slut det heta bortaderbyt med 26-35.

Flera spelare i Kristianstad gör en fin insats, som ovan nämnd Stig Tore Moen som fortsätter att sätta skräck i motståndarna med sitt skytte, Valter Chrintz som är iskall i straffarna, Marc Canellas som har ett bra samarbete med kämpande Arnar på linjen, Leos målvaktsspel och inte minst Philip Henningssons försvarsspel.

En härlig seger som värmer gott nu när det vankas julfirande. På annandagen väntar returmöte mellan klubbarna, då i Kristianstad Arena. Köp din biljett här

Kvällens seger innebär att IFK Kristianstad avslutar 2018 som serieledare.

Till sist, stort tack till alla tillresta supportrar som bär fram laget under 60 minuter.