En tuff match. Första halvlek började jämt men IFK låg hela tiden målet före. Efter 7 minuter så hade IFK dragit till sig en 4 målsledning innan Bajen kom tillbaka och kvitterade i den 22 minuten genom Gunnar Pettersson.

Men efter det spände IFK musklerna och vann sista 8 minuterna med 6-1 vilket gjorde att ställningen i halvtid var 12-17. IFKs bästa spelare i första halvlek var vår isländska högernia Teitur Einarsson, på de första trettio minuterna hann han med att bomba in 6 mål.

Andra halvlek började precis som första slutade, IFK tryckte gasen i botten. Men denna gången gick det inte lika bra. Efter 12 minuter i andra så gjorde Hammarbys Martin Dolk 21-21 och därifrån så tog Hammarby över matchen.

Lagern följdes åt till minurt 55 innan Bajen kunde göra några taktiskt smarta drag som gav dem fördelen sista 5 minuterna. När klockan stod på 60 minuter så hade Hammarby gjort 31 mål och IFK 28. Detta var IFKs första förlust i Handbollsligan på 12 matcher.

IFKs klart bästa spelare i dagens match var Teitur Einarsson, med sina 10 mål på 15 skott var han ett hot hela matchen för Bajen försvaret.