Där var den femte raka seriesegern säkrad. Det var en match som man lätt hade kunnat vara lite nere i efter uttåget i Champions League, men så blev inte fallet.

Matchen började med att IFK och Ystad bytte mål med varandra fram tills den sjunde minuten då IFK tog ledningen, en ledning de inte skulle släppa igen. Efter det så växte sakta men säkert avståndet mellan lagen.

I mitten av halvleken tog IFK en sju-målsledning, då vaknade Ystad till liv. Efter tre snabba mål så var det bara fyra bollar i mellan, men efter en otroligt bra avslutning på halvleken av IFK så var det 11–19 i halvtid.

Halvlekens bästa spelare var Leo Larsson och Adam Nyfjäll. Leo stod för många fina räddningar och satte igång spelet på sitt vanliga ”Quaterback”-sätt, samtidigt som Adam Nyfjäll var säker i läget och stod bra bakåt.

Andra halvlek började med att Ystad klättrade lite närmre IFK, närmst var de när Jonathan Svensson gjorde 16–21 efter åtta minuter. Då snappade IFK upp spelet igen och drog ifrån. Ystad tvingades ta en time-out halvvägs in i halvleken efter att Anton Halén hängt dit 20–28.

Då vaknade Ystad igen och började klättra närmre och närmre. Som närmst kom de när Hampus Andersson stänkte dit 27–30 och det var match igen. Då vaknade IFK till liv för en sista gång och avgjorde matchen. Slutresultatet skrevs till 30–35, ett fint resultat som säkrade första platsen i serien och hemmafördel i slutspelet. Matchens lirare blev Adam Nyfjäll med sina 7 mål.