Där var säsongens sista match spelad. Trots en fantastisk publik så lyckades inte IFK vinna mot Alingsås idag och rädda deras första matchboll.

Matchen började likt de andra två, Alingsås rivstarta med bra försvarsspel och snabbt anfallsspel. IFK hade svårt framåt till en början med, de kom inte till lägena.

Efter en utvisning för Alingsås vaknade IFK till framåt och killarna började få dit bollarna. Emil Hansson tryckte dit 9-11 så började IFK känna vittring igen. Men Alingsås utnyttjade IFKs slarv och drog ifrån till 9-14 i halvtid.

Halvlekens bästa IFK:are var Richard Kappelin som hade kommit upp i 7 räddningar, i Alingsås var det Niklas Kraft som visade vägen.

Andra halvlek började jämnare och IFK fick lite studsar med sig och helt plötsligt var de ikapp (16-16) och arenan kokade. Då får IFK en utvisning som Alingsås utnyttjar till fullo och drar ifrån till först 16-18 och sen 16-21.

Efter det blev det ständig jakt för IFK, men trots några taktiska ändringar så kunde Andreas Lang med en minut kvar skicka ut IFK ur slutspelet med sitt 24-28 mål.

När slutsignalen ljöd så stod det klart att för första gången sen 2011 skulle en SM-Final i handboll inte innehålla ett skånelag.

Matchens lirare i de båda lagen blev Niklas Kraft och Olafur Gudmundsson.

Målskyttar IFK: Olafur Gudmundsson 7(1), Valter Chrintz 6(3), Emil Hansson 5, Adam Nyfjäll 2, Alfred Ehn 2, Helge Freiman, Arnar Freyr Arnarsson & Viktor Hallén.