IFK Kristianstad tog sin åttonde raka seger efter 29–25 hemma mot nykomlingarna OV Helsingborg. Lagkaptenen Olafur Gudmundsson stod för nio mål och utsågs till matchens spelare i hemmalaget. På måndag spelar vi årets sista hemmamatch då vi klockan 19:00 tar emot Ystads IF i Kristianstad Arena.

Kvällens motståndare, OV Helsingborg är det lag som startar matchen bäst och rycker till sig en ledning i inledningen på matchen. I Kristianstad är det främst Teitur Einarsson som lyckas få hål på duktige målvakten Linus Olsson. Teitur är även den spelare som gör matchens första mål, det var hans hundrade mål för säsongen.

Den första halvleken är inte speciellt bra från IFK Kristianstad, enkla tekniska misstag gör att OV Helsingborg kan hålla jämna steg med IFK och sedermera ta över ledningen.

Likt matchen mot Malmö är det en ganska målsnål tillställning i den första halvleken som leder nykomlingarna med 2 mål (9-11) när halvtidssignalen tjuter.

I andra halvlek byter IFK Kristianstad målvakt, ut går Leo Larsson och in i mål kommer Richard Kappelin som visat fin form den senaste tiden.

Med ungefär kvarten kvar av matchen tar hemmalaget över kommandot och anförda av lagkaptenen Olafur Gudmundsson (9 mål idag) rycker de åt sig en fyramålsledning med 8 minuter kvar att spela.

Avslutningen blev aldrig ett drama utan Kristianstad kunde kontrollera matchen och tillslut vinna med 29-25.

Skön och viktig seger som gör att IFK Kristianstad knappar in på tabelltoppen.
Nu laddar vi inför årets sista hemmamatch. På måndag väntar ett stekhett derby mot Ystads IF.