I matchen mot Kadetten Schaffhausen kom säsongens första seger på bortaplan i Champions League. Detta efter en jämn match i 50 minuter, men där det var IFK som var numret större när matchen skulle avgöras.

Ett starkt skytte och en monstruös insats av Richard Kappelin ledde till att slutresultatet skrevs till 26-29. En insats som dessutom innebar väldigt många punkter att ta med sig inför det fortsatta spelet både i Champions League, men även mot de andra svenska lagen.

I matchupptakten var det Schaffhausen som började matchen bäst.
Hänförda av dirigenten Gabor Csaszar och målvakten Ignacio Biosca kunde man gå upp i en knapp ledning inledningsvis. Detta skulle dock jämnas ut innan den första halvleken var över. Kantparet Viktor Hallén och Anton Halén gjorde helgjutna insatser i den första halvleken och var starkt bidragande orsaker till att IFK kunde gå till halvtidsvila i likaläge, 15-15.

Under söndagen provade IFK att spela ett annorlunda försvarsspel. Det traditionella 6-0 försvaret, till att istället spela ett 5-1 försvar med Viktor Hallén som spets vilket blev väldigt lyckat.

Detta försvarsspel i kombination med storspelande Richard Kappelin
gjorde att IFK endast släppte in elva mål i den andra halvleken. I offensiv riktning började spelet också se betydligt mer avslappnat ut. Man fick de enkla målen, i form av kontringar och skytte från framförallt Olafur Gudmundsson. Kaptenen klev fram extra mycket i matchens avgörande skede, där han stod för tre raka IFK-mål och kunde tillsammans med Kappelin bli matchhjälte för IFK Kristianstad denna kväll.

Segern innebär förvisso inte att IFKs chanser till slutspel ökar. Däremot är denna seger ett enormt styrkebesked, både för konkurrenterna i Sverige, men även för de andra lagen ute i Europa inför kommande år.

Den fina formen håller i sig och härnäst väntar hemmamatch mot Wisla Plock på onsdag. Säsongens sista match i Champions League. En match där IFK kommer att göra allt i sin makt för att avsluta med stil inför sin trogna hemmapublik.