HK Malmö - IFK Kristianstad

Handbollsligan är igång igen. Det började med ett riktigt tungviktsmöte mellan HK Malmö och IFK Kristianstad i Baltiska Hallen. En match med enormt hög individuell skicklighet från samtliga spelare och där det redan tidigt i matchen stod klart att det skulle avgöras med extremt små marginaler. Slutresultatet 25-21 speglar också vilken enormt jämn match detta var. Malmö ledde visserligen från start till mål, men ledningen var aldrig större än fem mål. IFK var också så nära som ett mål ifrån Malmös ledning med fem minuter kvar av matchen. Då klev Malmös stora matchvinnare, Anton Hellberg, fram och vann matchen för HK Malmö. Frilägesräddningar blandat med ett stabilt målvaktsspel överlag var den stora segermelodin. Segern för HK Malmö innebär inte bara två poäng i tabellen, det innebär även att man utökar serieledningen och luckan ner till IFK Kristianstad på tredjeplats i tabellen.

Matchen började med att HK Malmö tog tag i taktpinnen omedelbart. Magnus Persson var den stora ledaren bakom den starka inledningen för hemmalaget. Med sitt otroligt luriga skytte blandat med en fin spelkänsla, gjorde Persson lite som han ville i matchens inledande minuter. Detta gjorde också att Malmö kunde gå upp i en tidig ledning med 5-2. Då började maskineriet att snurra ordentligt hos gästande IFK Kristianstad. Richard Kappelin spelade stabilt och resterande försvarsspelare skötte sitt jobb med bravur. En kombination som gjorde att man kunde kvittera Malmös ledning till 5-5, efter lite drygt tio spelade minuter.

Det var ungefär vid det här skedet i matchen som spelet började hacka betänkligt för IFK Kristianstad. 5-5 förvandlades hastigt och mindre lustigt till 9-6 i hemmalagets favör. Efter detta var den första halvleken ett långt ställningskrig. Malmö gick vid flera tillfällen upp i en tremålsledning, men IFK Kristianstad Reducerade dessa ledningar lika fort. Till sist kunde Malmö gå till halvtidsvila i ledning med 14-11, efter en stark slutspurt. Inför den andra halvleken var bilden av vad som behövde göras, glasklar. Slipa bort slarvfelen samtidigt som man fortsätter kämpa på i defensiven.

Det såg också bra ut till en början i den andra halvleken. Man reducerade ledningen till två måls marginal omgående. Därefter lyckades Malmö med precis det man ville, man ryckte sönder IFKs anfallsspel. Samtidigt som detta gjorde man precis vad som behövdes i anfallsväg. Magnus Perssons (sju mål i matchen) storspel fortsatte och målvakten Anton Hellberg plockade fram ytterligare en dimension i sitt spel under den andra halvleken.

Trots ett väldigt skickligt HK Malmö, kunde IFK Kristianstad hota hemmalagets ledning ordentligt. Med sex minuter kvar av matchen tryckte Anton Halén in 21-20 från straffpunkten. Där och då var det många som trodde att IFK skulle kunna gå ikapp och möjligtvis även gå förbi Malmö under de avslutande minuterna av matchen. Detta skulle dock Malmö sätta stopp för. Tidigare nämnde Hellberg spikade igen sitt mål och IFK Kristianstad stannade på 21 mål. Malmö i sin tur noterades till sist för 25 mål efter 60 spelade minuter.

HK Malmö tar i och med segern två otroligt viktiga poäng i toppstriden av Handbollsligan. Trots förlusten för IFK Kristianstad, finns det gott om positiva delar att ta med sig till kommande matcher. Nästa match spelas redan på lördag. Denna gång möter man IFK Ystad på bortaplan i en match som är av yttersta vikt för båda lagen.