Jobbig förlust för IFK Kristianstad

Efter urladdningen mot Alingsås fanns det två sannolika scenarion i bortamatchen mot Hallby. Antingen skulle laget fortsätta på den inslagna vägen inför slutspelet och sätta press på Alingsås och Malmö i toppen. Istället blev det en rejäl baksmälla, där IFK aldrig riktigt kom upp i nivå. Underläge med uddamålet i halvtid (16-15) utvecklades till förlust med 32-28. Detta efter att Hallby helt enkelt varit det bättre laget sett över 60 minuter. Nu halkar man efter Alingsås på nytt, samtidigt som förlusten skapar fler frågetecken än utropstecken inför slutspelet som endast är tre matcher bort.

Detta var en match som var helt i Hallbys smak, från start till mål. IFK gick förvisso upp i en tidig ledning med 1-3. Efter detta var det Hallby för, i princip, hela slanten. Först svarade hemmalaget med fyra raka mål, vilket gjorde att man tog ledningen för första gången i matchen. Efter detta vägrade man att släppa taget om övertaget. Framhejade av en relativt manstark hemmapublik, kunde Olle Ek, Charles Hugosson och de andra Hallby-spelarna hålla IFK Kristianstad i schack under hela den första halvleken. Det kom inte heller som något större överraskning när Hallby gick till halvtidsvila i ledning med 16-15.

Inför den andra halvleken trodde säkerligen många att Hallbys fina spel skulle avta och att IFK Kristianstad skulle lyckas spurta ikapp och förbi hemmalaget. Istället blev det Hallby som skulle få det sista ordet denna kväll. Efter att ha hållit jämna steg i inledningen av den andra halvleken, kunde Hallby rycka en aning med cirka tio minuter kvar av matchen. Man gick från att leda med ett måls marginal till att leda med hela fyra mål, med lite drygt tio minuter kvar av matchen.

Även om IFK gjorde ett tappert försök att gå ikapp Hallby, kunde man aldrig riktigt gå upp jämsides. Istället gjorde Hallby mål vid precis rätt tillfälle till publikens stora förtjusning. Något som inte kommer som någon större förvåning. Resultatet innebär att Hallby i praktiken säkrade kontraktet i Handbollsligan för nästa säsong också.

De glada minerna som Hallby-spelarna visade upp efter matchen, kunde inte ses på långa vägar i IFK-lägret. Besvikelsen var total och spelarna vet nu om att man har mycket jobb att göra inför de tre avslutande matcherna i grundserien. Även om det fanns få ljusglimtar att ta med sig efter matchen, kan supportrarna alltjämt glädjas åt att Olafur Gudmundssons fina form hållet i sig. Lagkaptenen noterades i kvällens match för åtta mål och var bortalagets klart bästa spelare.